Mot stjärnorna

Datum: 20 Nov 2023

Upplev en sagovärld av stillsamhet och välbefinnande på Vana Spa nära Stockholm

Endast 20 minuters bilresa från Stockholms livliga centrum finns ett äventyrligt spa som med sin varma naturliga inredning och förtätade ånga under välvda tak gör något alldeles speciellt för kropp och själ.

Vana Spa ligger vackert beläget på lyxhotellet Ad Astra by Elite i Stockholmsförorten Södertälje, Snäckviken. Lyxhotellet ligger mitt emot kanalen där fartygen seglar, så när du kopplar av i en av utomhuspoolerna med installerad jacuzzi upplever du den nästan majestätiska synen av fartyg som glider förbi. Scenen är redo för ett unikt spaäventyr.

Äventyrlig atmosfär i en plats av välbefinnande
Och det är när du kliver in i Vana Spa på hotellet som det riktiga äventyret börjar. Ljuden från omvärlden dämpas, ljuset är behagligt och den mjuka atmosfären av lyx i varje detalj tar över.

Inne i spaet finns äventyr; det är som att kliva in i en tyst underjordisk nordisk värld av välbefinnande. Mörka naturfärger och naturens egna material på väggar och golv skapar en intim och trygg atmosfär som endast avbryts av ljusa glaspartier som markerar de olika spaanläggningarna.

Taken är täckta med trä, där dämpad belysning är installerad. Bakväggen, som är av trä, ger intrycket av en tätt planterad skog av bruna stockar. Golven är en halkfri mörk skifferbeläggning – som om berget utanför letat sig in hit, och blivit golvet i sagans spa. Den smala poolen, som elegant låter vattnet gå hela vägen till kanten, har oändlig finess.

Isbadet är så stort att du kan sänka din kropp helt i max 8 graders vatten. Efteråt kan bastun, som ligger alldeles intill, avnjutas och den är konstruerad i glas med sikte på resten av spaavdelningen.

Takkonstruktioner av en annan värld
Ångkabinen och hamam är ganska speciella; båda är skapade med ett välvt tak, där mjuka fläckar har infogats. Rummen skapar en omslutande känsla, som naturligt framhävs av ångan som lägger sig som en mild dimma runt kroppen.

Välmående-upplevelser som involverar alla sinnen
I spaavdelningen finns ett utrymme med en gigantisk dusch av varmt tropiskt regn, kalldusch eller lätta droppar – känslan av samspelet är himmelsk och du känner dig tillfreds i Amazonas frodiga skogar.

Bredvid den mysiga öppna spisen finns en läcker detalj; för poolen utanför nås genom att simma genom en inomhuspool och ut under bar himmel, där luften träffar ansiktet samtidigt som man kan hålla nere kroppen i det behagligt varma vattnet.

Ad Astra by Elite hotell
Som ni vet betyder Ad Astra "mot stjärnorna" och det är precis vad en Vana Spa-upplevelse på hotellet ger. Spaet är så fint integrerat i det stora hotellet som vetter mot kanalen.

Som Vana Spa-gäst blir du väl mottagen från början till slut. Känslan av att livet är behagligt och underbart sitter kvar i själen och kroppen länge efter att den sista vattendroppen torkat från kroppen.

Leverantörsamarbete med wedi och Kakelspecialisten AB
I nära samarbete med Kakkelspecialisten AB har wedi levererat både specialtillverkade och standardelement till Vana Spa:

  • Specialdesignade element; välvda tak, väggar och bänkkonstruktioner, till Ångbastu och Hamam
  • Konstruktionsuppbyggnad omkring upplevelseduschar

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår