Marknadens högsta nivå av termisk prestanda för sandwichpaneler

Datum: 14 Aug 2019

En sluten cellstruktur och unik tillverkningsteknik i QuadCore®, ger den högsta nivån av termisk prestanda för sandwichpaneler. Med denna produkt uppnår Kingspan ett lambda-värde på endast 0,018 W/m·K. Det ger upp till 20 % förbättrad termisk prestanda jämfört med annan PIR-isolering och upp till 50 % bättre termisk prestanda än produkter med mineralfiberkärna. Dessutom ger QuadCore®-tekniken en minskad belastning vid uppvärmning och kylning av din byggnad vilket skapar betydande energibesparingar. Vi garanterar att sandwichpaneler med QuadCore® behåller sina värmeisoleringsegenskaper och mekaniska prestanda hos kärnan under en period av 40 år.Brandprestanda
I verkligheten är röken den största risken vid brand. Därför är det viktigt att minimera rökutsläpp för att förebygga olyckor med människor. QuadCore®-isolering har det bästa rökvärdet: "s1" lägsta utsläpp, och bästa klassen av ”Reaktion Mot Eld” i segment B-s1, d0 enligt EN 13501-1.Lätt vikt
QuadCore®-isolering är ett slutet cellstrukturmaterial med ≥ 95 % slutet cellinnehåll. Det är 10 gånger lättare och har samma U-värde än jämfört med mineralfiberkärna baserat på öppen cellstruktur. En lägre vikt bidrar till att spara pengar på transport och under byggandet. Du kan spara upp till 5 % av de allmänna kostnaderna på pelare, ramar, takbalkar, etc. Tunnare kärna ökar besparingar på fästelement. På grund av lättare isoleringskärna kan monteringskostnaderna också minskas genom att använda färre personer och lyftutrustning för att montera panelerna på byggarbetsplatsen.

Upp till 30 % högre mekanisk prestanda
Den högre mekaniska prestandan hos QuadCore®-isolerade paneler är resultatet av specialiserad kärnbildningsprocess som kallas "självblandnings"-teknik. Det uppnåddes tack vare hybridteknik med en unik formulering och avancerad produktionsteknik. Som ett resultat kan QuadCore® sandwichpaneler lätt uppfylla specifika belastningsförhållanden jämfört med isolerade paneler med öppen cellteknik. Det betyder att arkitekter kan använda tunnare paneler för att spänna över samma avstånd som öppna celler och fiberlösningar. Denna möjlighet gör att investerare kan spara mer pengar och få maximal kvalitet och funktionalitet.

Miljövänligt säker isolering
Nya byggnader kräver att byggas av miljövänligt säkra material. Inom Kingspan följer vi "grön policy" för alla våra produkter och aktiviteter. Därför är QuadCore®-isoleringsskum helt miljövänligt, det innehåller inte freoner och är fritt från CFC och HCFC. QuadCore® är en kärna i panelerna som inte finns med på röda listan och har 3:e parts verifiering enligt EN 15804.

Fiberfri
Medan din byggnad är under uppbyggnad kan du möta isoleringsmaterialet direkt på olika stadier av arbete med sandwichpaneler. Oavsett om det är produktions- och lagringsprocess eller installation och civil användning, måste materialet vara säkert för människors hälsa. QuadCore® är ett styvt isolerande skummaterial som inte är fibröst och till skillnad från mineralfiber - inte hudirriterande. Materialet irriterar inte andningsorganen eller ögonen och kräver inte ett ytterligare skydd mot fibrer, dvs skyddsglasögon, handskar, skyddsmask jämfört med stenmineralfibrer som klassificeras som hudirriterande enligt EU:s direktiv om farliga ämnen.

Hållbarhet av prestanda
Den slutna cellstrukturen i QuadCore® hjälper isoleringsskummet att hålla värme-, brand- och mekanisk prestanda stabil under alla miljöförhållanden under flera år av exploatering. Dåligt väder (regn, snö, vind) är inget problem - prestandan är alltid perfekt utan att förlora någon av dess parametrar. En annan fördel med stabiliteten hos den slutna cellstrukturen är anti-fukteffekten hos QuadCore® som förhindrar utvecklandet av mögel och svamp inom hela användningsperioden. Som ett resultat bidrar det till att spara energi och förutse kostnaderna.

Läs mer om sandwichpaneler här

Referensprojekt från Kingspan AB

NKS - Nya Karolinska Solna

NKS - Nya Karolinska Solna

Nybyggnad | Solna | 0,5-4 mdkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Solna. Själva byggna...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår