Kingspan lanserar nytt partnerskap

Datum: 15 Apr 2019Kingspan lanserar ett partnerskap för att rengöra havet från plast och ämnar att återvinna 1 miljard plastflaskor årligen 2025

  • Återvunna flaskor kommer att användas i produktionen av Kingspan isolering
  • Åtagandet ökar den nuvarande återanvändningen av plast fyrfaldigt
  • Delmål 500 miljoner flaskor senast 2023
  • 3-årigt partnerskap för att ta avlägsna plast från havet som avtalats med EcoAlf Foundation
Kingspan, världsledande inom högpresterande isolerings- och klimatskalslösningar för lågutsläppsbyggnader, har åtagit sig att återvinna 500 miljoner plastflaskor årligen senast 2023 för användning i sin isolering med ytterligare mål på 1 miljard flaskor årligen senast 2025. Detta återvinningsinitiativ är del av ett bredare Kingspan-program i företagets produktionsmål för nollenergi 2020, för att producera sina energibesparande produkter med låga utsläpp och på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt.

Kingspan tillverkar redan isolering med återvunnen plast, men från och med idag kommer havsplast att vara en del av denna tillverkningskedja, producerad av råvaror från dess fabrik nära Barcelona, Spanien. Denna anläggning återvinner redan 250 miljoner flaskor varje år och har satt ett ambitiöst mål att fyrdubbla detta över sex år.

För att uppnå detta mål har Kingspan start ett samarbete med EcoAlf Foundation och kommer under ett 3-årigt partnerskap att bidra proaktivt till att ta bort upp till 150 ton avfall från Medelhavet varje år genom EcoAlf Foundations nätverk av fiskare. Kingspan kommer att återanvända så mycket av återhämtad havsplast som möjligt i sin produktion.

Återvinning av plastflaskor hjälper att hålla dem borta från soptippen eller, än värre, från havet. För närvarande har endast 9 % av den plast som någonsin gjorts i världen återvunnits, och enligt FN: s miljöprogram hamnar mer än 8 miljoner ton plast i havet varje år – vilket motsvarar att en dumpad sopbil full av plast per minut.

Gene Murtagh, VD för Kingspan Group, kommenterade initiativet:
– "Vi på Kingspan tar våra hållbarhetsåtaganden på stort allvar. Dagens tillkännagivande, en del av Planet Passionate engagemang i Kingspan hållbarhetsplan, är en del av en långsiktig strategi som vi utvecklar för att stödja kretsloppsekonomin och öka användningen av återvunnet material. I och med att byggbranschen bidrar med 30 % av allt globalt avfall som hamnar på soptippen är det viktigt att vi på Kingspan hittar ansvarsfulla sätt att minska avfallet på alla punkter i leveranskedjan."

Javier Goyeneche, grundare av EcoAlf Foundation, sa:
– "Vi är glada över att starta detta partnerskap med Kingspan, för det kommer att hjälpa oss utöka vårt initiativ för att rengöra haven. Kingspan är en idealisk partner eftersom de kan hjälpa oss att sluta kretsloppet genom att använda stora volymer av de material vi återhämtar från havet i sina produkter. Men ännu viktigare för oss är att ha partners som delar våra värderingar av att göra planeten renare och mer hållbar och vi ser fram emot att samarbeta med Kingspan i den här gemensamma andan."

Dagens tillkännagivande kompletterar Kingspans tidigare hållbarhetsinitiativ, inklusive deras engagemang för att fungera som ett nollenergiföretag (NZE, Net Zero Energy) senast 2020. Trots att det nästan har fördubblat sin storlek sedan åtagandets start i 2011, är Kingspan på väg att nå detta mål och låg på 75 % NZE år 2018.

För ytterligare information kontakta:
Doug Keatinge, +353-86-0374163, dkeatinge@murraygroup.ie
Jill Farrelly, +353-87-7386608, jfarrelly@murraygroup.ie

Om Kingspan:
Kingspan är global marknadsledare inom högpresterande isolering och klimatskal med integrerad solkraft. Vi levererar högeffektiva lösningar med låga koldioxidutsläpp inom ett brett spektrum av marknadssektorer. www.kingspan.com

Om EcoAlf
Ecoalf Foundation är en ideell organisation vars huvudsyfte är att främja återvinning av avfall för att undvika dess miljöpåverkan, genom utveckling och tillämpning av ny vetenskaplig och teknisk kunskap. För närvarande är dess verksamhet inriktad på plast i havsavfall och på att ge skräp ett nytt liv genom kretsloppsekonomiska projekt.

Referensprojekt från Kingspan AB

NKS - Nya Karolinska Solna

NKS - Nya Karolinska Solna

Nybyggnad | Solna | 0,5-4 mdkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Solna. Själva byggna...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår