Det bästa från två världar

Siedle utrustar det mobila videokommunikationsstället Siedle Scope med ett helt nytt inre liv – och kompletterar det med den nya appen för In-Home-bussen. Därmed kombinerar tillverkaren de båda teknologiernas fördelar, för att kunna uppnå en säker mobil dörrkommunikation.

Med den nya tekniska basen utvidgar Siedle det mobila videokommunikationsställets användningsspektrum och funktionalitet betydligt. Nytt är repeatrar för mer räckvidd, en optimerad videokvalitet och bildminnet, administrationen med hjälp av ett program, användarytan och nätverksanslutningen. Till detta kommer fler funktioner, som till exempel hotelläget och kompatibiliteten med hörapparater.

Tack vare den nya appen för In-Home-bussen förvandlas Siedle Scope till en innovativ kombination för den mobila video-dörrkommunikationen. Den kan erhållas gratis i App Store, i leveransen ingår en gateway till IP-nätverket. De beprövade egenskaperna finns fortfarande kvar: Liksom tidigare är Siedle Scope det enda mobila videokommunikationsstället på DECT-bas och samtidigt en trådlös fastnätstelefon.

Med hjälp av de båda teknologierna kombinerar Siedle fördelarna från DECT och mobila applikationer. Den beprövade standarden DECT kan installeras och tas i drift utan komplicerad planering och inom vissa områden är den överlägsen WLAN- eller mobiltelefonanvändningarna: När det gäller audiokvalitet, sårbarhet mot störningar, tillgänglighet och standby-tid. Däremot är mobila applikationer mycket uppskattade, för kunden högst komfortabla och därför ett starkt argument för en videotalanläggning.

Mer räckvidd, bättre videokvalitet
De stabila radiolänkarna behöver de nödvändiga räckvidderna, i synnerhet i svåra konstruktiva omgivningar. Det uppnår Siedle med den nya Scope-repeatern, som förstärker radiosignalen betydligt. Upp till sex repeatrar kan drivas parallellt, maximalt två kan drivas i kaskad.

Siedle har till och med förbättrat videokvaliteten. Den nya utvecklade teknologin använder DECT-standarden ännu effektivare, överför fler data och optimerar på så vis upplösningen och presentationen av videobilden i realtid. Det nya bildminnet förvaltar upp till 50 bilder.

Användning, datautbyte och administration
För Scope utvecklade Siedle ett helt ny användaryta. Startskärmen visar en översikt över de viktigaste funktionerna, navigationen görs med ett styrkors. Porttelefonen, fastnätstelefonen, bildminnet och kopplings- och styrfunktionerna används intuitivt. Numera kan telefonkontakterna överföras från handenhet till handenhet; antingen från apparat till apparat eller med det nya administrationsprogrammet. Den integrerade telefonboken sparar 1.600 anropsnummer och upp till tre per kontakt.

Det är fortfarande möjligt att redigera med hjälp av telefonens tangentbord, men det är inte längre nödvändigt: Med det webbläsarbaserade, plattformoberoende administrationsprogrammet kan konfiguration utföras enkelt och bekvämt.

Nätverksanslutning och app
Den nya Scope-basstationen används samtidigt som IP-gateway, en LAN-anslutning etablerar förbindelsen till IP-nätverket. Senare programuppdateringar utförs via nätverksanslutningen.

Tack vare den nya basstationen kan In-Home-bussen från Siedle förbindas med de för närvarande aktuella generationerna av iPhone och iPad, först för den lokala WLAN, senare även via mobiltelefonen. Tillverkaren utvecklade den nya appen speciellt för dörrkommunikationens krav; den har samma funktionalitet som en inomhusstation från Siedle. Video- och audioförbindelserna står genast och samtidigt till förfogande, så snart som förbindelsen har etablerats. Talkvaliteten uppfyller de höga kraven från Siedle; som vanligt öppnas dörren genom att trycka en gång på den beträffade symbolen. En extra förfrågan skyddar mot oavsiktlig felanvändning, överföringen av dörröppningsfunktionen sker kodat.

Den nya Scope kan förmodligen levereras från april, den nya Siedle appen kommer samtidigt att finnas i App Store. Utvidgningen av appen med mobilradioförbindelserna kommer att ske genom en uppdatering vid en senare tidpunkt.

Siedle följer upp introduktionen på marknaden med en omfattande kommunikationskampanj samt en försäljningsaktion för våra försäljningspartner.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår