Cembrit lanserar extremt tunn och lätthanterlig vindskyddsskiva

Den nya vindskyddsskivan Cembrit Windstopper Extreme är endast 4,5 mm och ett av marknadens lättaste vindskydd. Det gör den mycket enkel att hantera, bearbeta och montera på bygget.

Cembrit Windstopper Extreme (4,5 mm) är ett fuktsäkert och effektivt vindskydd som används i lätta ytterväggar. Trots att skivan är extremt tunn är den mycket robust och tålig. Den klarar vädrets makter 12 månader utan fasadbeklädnad, vilket är dubbelt så lång tid som föregångaren Cembrit Windstopper (6 mm).

— De svenska byggarna gav oss klara besked att tjockleken 4,5 mm är lättare att arbeta med. Vi lyssnade och har tagit fram ett nytt bättre recept på den här skivan, säger Anna Ranow, kommunikationsansvarig på Cembrit.

Tack vare att skivan är så tunn kan den enkelt ritsas och knäckas, utan att det blir onödigt spill. Montage på träregelstomme går snabbt med spikpistol och pappspik. På stålregelstomme skruvas skivan upp utan förborrning.

Cembrit Windstopper Extreme består av miljövänlig fibercement och innehåller ej glasfiber, vilket är en fördel ur arbetsmiljösynpunkt. Det finns inga krav på heltäckande skyddskläder. Skivan finns listad hos Basta och Sunda hus.

Från och med 1 april finns Cembrit Windstopper Extreme hos återförsäljarna och den tidigare Cembrit Windstopper utgår ur sortimentet.

Fakta om Cembrit Windstopper Extreme:

  • Extremt tunn: 4,5 mm (tidigare 6 mm)
  • Väger endast 7,6 kg/m2 (tidigare 8,7 kg/m2)
  • Innehåller ej glasfiber
  • Klarar garanterat 12 månader helt exponerad som tillfällig fasad
  • Fuktbeständig och motverkar mögel
  • Brandklass /A2 s1, d-0 (obrännbart material)
För mer information, kontakta:
Anna Ranow, Kommunikationsansvarig Cembrit
Mobil: 070 736 47 67
Mail: anna.ranow@cembrit.se

Dokumentation
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår