MINERIT har nya namn

Datum: 24 Jun 2023

Nu är Cembrit Swisspearl - Ett växande varumärke!

Cembrit har bytt namn till Swisspearl i samband med att företagen gått samman. Tillsammans kan vi erbjuda ett bredare sortiment med bibehållet fokus på hållbarhet. Våra innovativa produkter kommer även fortsättningsvis att ge stort spelrum för kreativa idéer, funktionell design och konstruktion.

Som en ledande leverantör av byggprodukter, lösningar och service tror vi att det alltid finns:
MORE TO CREATE

Cembrit produkterna ingår nu i Swisspearls sortiment - med nya namn.

Mineritskivora finns i ledande byggmaterialhandlares bassortiment och används i de flesta byggprojekt. För att underlätta är namnen väldigt lika de tidigare invanda.

Swisspearl Multi Force - Cembrit Multi Force
Swisspearl Construction - Cembrit Construction
Swisspearl Rock - Cembrit Rock

Cembrit Windstopper Extreme - Byter inte namn

Varför är MINERIT så välkänt och används så mycket?

Mångkonstnärer skulle man kunna säga att dessa funktionsskivorna är, eller snarare multi-tasker. Som en Swiss armékniv - den är himla bra på mycket. Vass även om den inte är vassast.

Skivorna är specialskivor och samtidigt är de förvånansvärt mångsidiga och dyker därför upp lite här och där, de finns i flesta byggnader. Därför har vi gjort en guide som hjälp att välja rätt skiva.

Fukt-, mögelsäkra, ytstarka och robusta skivor. Ändå är de tunna skivor som gör jobbet lika bra som de tunga konstruktionerna såsom betong och tegel där lastbärande inte är grejen. Det finns lättviktskonstruktioner både med trä- och stålreglar. De skyddar andra känsliga material vilket gör lättbyggnadstekniken robust.

Den gyllene medelväggen

Tunga för att vara skivor men lätta för att ha så tunga robusta egenskaper. Ofta kan en MINERIT-skiva ersätta flera lager jämfört med när andra skivor används. Vindskyddsskivan är dessutom extremt tunn och det är ett bra exempel på att materialtypen har robusta egenskaper och ersätter tjockare och klumpigare lösningar.

När det gäller fasadbeklädnader är detta ännu tydligare eftersom de kan ersätta tjocka betongelement eller andra material som alltid måste lyftas med maskiner under montaget. Den andra ytterligheten är de lätta beklädnaderna i trä som kräver ständigt underhåll och behöver skyddas för att stå emot väder och vind. Fasader av fibercement är även om de är lackerade inte känsliga för väder. De kan behöva målas om efter lång tid men endast av estetiska skäl, inte för att behålla sina egenskaper eller för att hindras att förfalla eller bli brandfarliga.

Där kraven är många

Du får bra lösningar på husets krångliga delar där man vill att det bara skall funka och där kraven är flera.

Referensprojekt från Swisspearl Sverige AB

Värgårdsskolan

Värgårdsskolan

Ombyggnad | Kinda | 155 mkr

Ombyggnad av högstadieskola som består av en byggnad i Kinda. Själva byggnati...

Kv. Ekilla

Kv. Ekilla

Nybyggnad | Sigtuna | 70-100 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Sigtuna med 63 lägenheter. Själva byggnationen ...

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Friggagatan 6-22

Friggagatan 6-22

Nybyggnad | Göteborg | > 500 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 10 byggnader i Göteborg med 452 l...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår