Ny mönsterkollektion för fasad och inredning i hållbar design

Datum: 22 Nov 2022

Under Stockholm Design lanserade Cembrit och designstudion EgnellAllard en ny mönsterkollektion som tänjer på gränserna för fasad- och inredningsarkitektur.


Designduon EgnellAllard framför skivorna de designat för Cembrit. Helena Allard MSA och Johanna Egnell SIR/MSA. Mönstren heter ABSTRACT och ZIGZAG skivorna heter Cembrit Patina Signature.

Fyra specialdesignade mönsterserier, som kan kombineras på olika sätt, har tagits fram för Cembrit Patina Signature:

1. Abstract – organiskt rytmiskt mönster
2. Zig Zag – grafiskt skarpt mönster
3. Repeat – ornamentaliskt dekorativt upprepat mönster
4. Chevron – klassiskt stilrent fiskbensmönster som skapar riktning.

– Vi förälskade oss i fibercementskivornas materialuttryck och blev särskilt inspirerade av den nya fasadskivan Cembrit Patina Signature där mönster skapas genom att kombinera två ytstrukturer, berättar Helena Allard, inredningsdesigner och arkitekt på EgnellAllard.

– Cembrits fibercementskivor används vanligtvis inte inom inredning, men det är ett hårt, tåligt och vackert material som egentligen har många användningsområden. Cembrit Patina Signature erbjuder dessutom möjligheter att leka med olika strukturer och mönster. Vår kollektion skulle exempelvis passa på väggar som ska vara både dekorativa och tåliga, säger Helena Allard.

– Det finns en trend i samhället där ute och inne, möbler, inredning och arkitektur smälter samman på ett nästan sömlöst sätt. Textila och ornamenterade mönster börjar synas allt oftare på fasaderna och intresset för individuella uttryck ökar. Den här kollektionen är ett resultat av detta och det är roligt att vi tillsammans med formstarka designbyrån EgnellAllard kan inspirera till nya spännande designmöjligheter för inredare och arkitekter , säger Anna Ranow, marknadsansvarig på Cembrit.

Cembrit Patina Singature i EgnellAllard designserie. Mönstret till vänster heter ABSTRACT och skivan heter Cembrit Patina Signature färg P545. Mönstret till höger heter Zig Zag och är på samma skiva i färg P070.
Mönstret CHEVRON i pos och neg. Skivan till vänster har slät slipad yta med nedfräst mönster och skivan till höger har ett frilagt mönster som domineras av sandblästrad yta på den genomfärgade skivan.
Närbild på fiskbensmönstrade Cembrit Patina Singature i EgnellAllard designserie, mönstret är blästrat i den genomfärgade skivan. Mönstret heter CHEVRON.

Beställ gratis produktprov och välj Patina Signature så kommer ett prov på posten där du ser tekniken.

Vill du se EgnellAllard design-serie finns de på vårt Stockholmskontor här.
Kontakta gärna våra arkitektrådgivare, här finns kontaktuppgifter.

Referensprojekt från Swisspearl Sverige AB

Värgårdsskolan

Värgårdsskolan

Ombyggnad | Kinda | 155 mkr

Ombyggnad av högstadieskola som består av en byggnad i Kinda. Själva byggnati...

Kv. Ekilla

Kv. Ekilla

Nybyggnad | Sigtuna | 70-100 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Sigtuna med 63 lägenheter. Själva byggnationen ...

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Friggagatan 6-22

Friggagatan 6-22

Nybyggnad | Göteborg | > 500 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 10 byggnader i Göteborg med 452 l...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår