Värgårdsskolan

Ombyggnad av högstadieskola som består av en byggnad i Kinda. Själva byggnationen startade februari 2012 till en uppskattad kostnad av 155 mkr över en bruttoyta på 6289 kvadratmeter.

Byggherre var Kinda kommun och som arkitekter anlitades Tengbomgruppen. Projektet utfördes i form av delad entreprenad och byggnadsentreprenör var Jens-Åke Andersson Bygg.

Tittar vi på andra företag som Byggfakta har kopplat till byggprojektet hittar vi exempelvis WSP Sverige som har deltagit som konstruktör, som ventilationsentreprenör arbetade Torpheimer i Linköping och Karlssons Förvaltning i Kisa anlitades som VS-entreprenör. Elinstallationerna hanterades av Karlssons Förvaltning i Kisa samtidigt som Firma Bygge Golvproffsen Öst utsågs till golventreprenör och Måleri & Kakel i Östergötland hade hand om måleriarbetet.


Värgårdsskolan är en högstadieskola som ligger belägen vid Värgårdsudde i Kisa. Skolan är en samlingsplats för kommunens alla ungdomar och ortens fritidsgård är även belägen här.

Just nu genomgår Värgårdsskolan en grundlig ombyggnation och renovering. Syftet är att skapa förutsättningar för en bra lärmiljö genom moderna och trivsamma lokaler. Renoveringen, som även inkluderar skolans utemiljö, pågår fram till sommaren 2014. Då kommer även Stjärneboskolans mellanstadium att flytta in till nya lokaler på Värgårdsskolan.

Renoveringen pågår i flera etapper, där etapp A är klar. Det är en högstadiedel med flera klassrum. Byggnaden är i tegel och för arkitekten Tengbom arkitekter var Cembrits fasadskivor som Kalles Kaviar, det vill säga standardvarumärket för fasadskivor. Samtidigt var det anpassningen till det gamla material som gjorde att de valde Cembrits fasadskivor. - Skolan är byggd i tegel och vi ville anpassa de nya fasadskivorna till det nuvarande materialet. Därför passade Cembrits fasadskiva Pluto, som kompletterade i både färg och form och motsvarade vad vi ville ha, säger Anders Svensson på Tengbom arkitekter.

Dessutom pågår en byggnation av nästa etapp som är en ny samlingssal som ska innefatta teater och dans. Tillbyggnaden är en låda utformad som en svart teaterlåda både in – och utvändigt. Där kommer fasaden också att bestå av Cembrits fasadskiva Solid.

-Eftersom skolan är en tegelbyggnad så ville vi fortsätta med det och tycker att Cembrits fasadskiva kontrasterar den gamla byggnaden bra, fortsätter Anders Svensson.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Arkitekt skiss
WSP Sverige AB
Arkitekt
Tengbomgruppen AB
Brandkonsult
WSP Sverige AB
Byggentreprenör
Jens-Åke Andersson Bygg AB
Byggherre
Kinda kommun
Elentreprenör
Karlssons Förvaltning i Kisa AB
Elkonsult
WSP Sverige AB
Golventreprenör
Firma Bygge Golvproffsen Öst AB
Grundentreprenör
Jens-Åke Andersson Bygg AB
Inredningsarkitekt
Slutplattan Kegpa 97348 AB
Konstruktör
WSP Sverige AB
Kökskonsult
Rejlers Sverige AB
Landskapsarkitekt
WSP Sverige AB
Larm/Säkerhetsentrepren.
Gamleby Elbyrå Förvaltnings AB
Markentreprenör
Jens-Åke Andersson Bygg AB
Målningsentreprenör
Måleri & Kakel i Östergötland AB
Projektledare
WSP Sverige AB
Rivningsentreprenör
Jens-Åke Andersson Bygg AB
VA-konsult
WSP Sverige AB
Vententreprenör
Torpheimer i Linköping AB
Ventilationskonsult
WSP Sverige AB
VS-entreprenör
Karlssons Förvaltning i Kisa AB
Vs-konsult
WSP Sverige AB

Referensprojekt från Swisspearl Sverige AB

Kv. Ekilla

Kv. Ekilla

Nybyggnad | Sigtuna | 70-100 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Sigtuna med 63 lägenheter. Själva byggnationen ...

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Friggagatan 6-22

Friggagatan 6-22

Nybyggnad | Göteborg | > 500 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 10 byggnader i Göteborg med 452 l...

Levene skola

Levene skola

Ombyggnad | Stora Levene | ca 36 mkr

Ombyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 4 byggnader i Vara. Själva by...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår