Arkitektur och design smälter ihop

Datum: 14 Feb 2018

Siedle är ett premiummärke inom dörrkommunikation. Produkterna är prisbelönta och har fått otaliga utmärkelser. De står för innovativ design, hållbara tekniker och funktionell kvalitet till max, vilket förklarar varumärkets framgång som en av världens ledande tillverkare inom dörrkommunikation. Siedle fokuserar på detaljer, former och färger, och uppfyller även de högsta arkitektoniska och funktionella kraven i de mest ambitiösa projekten.

Klassiska referenser
Siedle är erkänt som ledande inom kommunikations- och systemlösningar vid tröskeln i tillträdesmiljöer, och otaliga prestigefyllda byggprojekt över hela världen använder sig av dem. På samma sätt har Siedle Nordic gjort ett markant avtryck i de nordiska länderna under de senaste 30 åren med kommunikations- och systemlösningar i profilerade och arkitektoniska byggnader som:
  • Det Kongelige Bibliotek (Schmidt Hammer Lassen, 1999)
  • Astrup Fearnley-museet, Oslo (Renzo Piano, 2002–2012)
  • Operahuset i Oslo (Snøhetta, 2007)
  • 8-Tallet I Ørestaden, Köpenhamn (BIG (Bjarke Ingels Group), 2011)
  • Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU C.F. Møller Architects, 2012–2019)
  • Musikhuskvarteret i Aalborg (Schmidt Hammer Lassen, 2015)
  • Bestsellers högkvarter i Aarhus (C.F. Møller Architects, 2015)
Det är inte en tillfällighet att man valde Siedle till de ovannämnda klassiska projekten, eftersom de enorma utmaningarna bara kan lösas med förstklassig kvalitet, och säkerheten har särskilt stor betydelse där. Siedle uppfyller de högsta arkitektoniska och funktionella kraven, oavsett om vi pratar om renovering eller nybygge, och de respekterar byggnadens överordnade linjer och estetiska uttryck.

Forskarbostäderna i Carlsberg-byn
Besökaren får sitt första intryck av byggnaden i ingången. Därmed är den en stor del av husets identitet. Därför är det en bra idé att tänka på både funktion och utseende när man väljer porttelefon. På så sätt smälter arkitektur och design ihop och skapar en sammanhängande enhet. Som marknadsledande, utvecklar Siedle skräddarsydda lösningar som gör det möjligt att komma i mål med stora arkitektoniska visioner utan att kompromissa med kvaliteten. De anpassade kommunikations- och systemlösningarna utvecklas för det enskilda projektet. Det ser man i forskarbostäderna i Carlsberg-byn, där Siedle på ett vackert sätt sätter den sista prägeln på estetiken.

Arkitektonisk omtanke och perfektionism
För Siedle är det en del av visionen, just att man tänker på dörrkommunikationen i byggprojekten redan från början. Det är precis det man upplever i Carlsbergsfondens forskarbostäder i Carlsberg-byn i Köpenhamn, där passagen utifrån och in skyddas av en Siedle Classic videodörrtelefonanläggning i färgen sablé. En nyans som återspeglar byggnadens förstklassiga material. Det välgenomtänkta materialvalet kommer till uttryck i unika och vackra lösningar. Den gula tegelstensbyggnaden på ca 3 200 m², fördelade på 6 våningar, innehåller 22 olika bostadstyper, och har utställningsfaciliteter på bottenvåningen. Byggnaden, som ritades av Praksis Arkitekter, vittnar om arkitektonisk omtanke och perfektionism. Det var ENCO A/S som driftsatte projektet och det invigdes 2016.

Läs mer om forskarbostäderna här

Kompromisslös design och finish
Siedles lösningar är till för dem som ställer höga krav på både estetik och funktion. Deras enkla formspråk, den eleganta designen, den djupa och slutförda finishen som är motståndskraftig mot rost och den kompromisslösa utformningen, är det som säkerställer att de alltid uppfyller förväntningarna och ger entrén en speciell ”finish”.

Mer information finns här: www.siedle.se, tel. 0771 18 88 90.

Referensprojekt från Siedle Nordic Filial Sverige

Chesa Futura

Chesa Futura

St. Moritz

Hotel Q

Hotel Q

Berlin

Antivilla

Antivilla

Berlin

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår