VIVIX fasadskiva – en innovativ lättviktare

Datum: 8 Okt 2014

Praktiska och tåliga fasadskivor med låg vikt blir ett naturligt val för fasadbeklädnad till nybyggnation och renovering.

VIVIX fasadskivor från Formica Group är en innovativ exteriörprodukt med låg vikt. I 6 mm tjocklek väger skivorna endast 8,7 kg per kvadratmeter vilket förenklar både installation och hantering, samt ger en stödkonstruktion och fasad med generellt låg vikt. Detta är en av anledningarna till varför VIVIX fasadskivor blir ett allt mer självklart val för byggbranschen. Bland våra utvalda referensprojekt här på Byggfakta Docu finns mer information om varför våra kunder väljer just vår produkt. Mer information finns även på vår hemsida formica.com.

VIVIX är en massiv fasadskiva med en dekorativ yta på bägge sidor och består av fenolhärdplast förstärkt med cellulosafiber för extra styrka och hållbarhet. Produkten har genomgått omfattande tester för krävande bruk i enlighet med EN 438-6 och den resulterande väder och UV-beständigheten gör dem lämpliga för ventilerade fasader och andra byggnadselement för exteriört bruk.

Sortimentet utökas kontinuerligt och senast i våras tillkom flertalet dekorer samt bildtjänsten Younique som möjliggör skapandet av unik design på VIVIX fasadskivor.

VIVIX fasadskivor är ett uttryck för Formica Groups satsning på hållbarhet och metoder för att skapa trygga miljöval. Produkten är registrerad i BASTA och har högsta bedömning i både SundaHus och Byggvarubedömningen och har minimal påverkan på miljön enligt Formica Groups livscykelanalys (LCA). Formica Group har nyligen tillkännagett införandet av FSC®- (Forest Stewardship Council®) certifierat laminat tillverkat i europeiska fabriker och är också den första laminattillverkaren i världen som har mottagit Carbon Trusts koldioxidmärkning Carbon Reduction Label.

Referensprojekt från Formica Skandinavien AB

Vallastaden

Vallastaden

Nybyggnad | Linköping | 20-50 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Linköping med 30 lägenheter på 5 våningar. Själ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår