Nu lanseras NYA Formica Collection

Datum: 21 Sep 2022

Livet ska vara färgglatt – se våra nyheter och låt dig inspireras

Formica Group har lanserat en ny, sofistikerad och inspirerande laminatkollektion som introducerar 15 nya färger, 34 trädekorer och 8 nya Plus-färger.

Originalet bland högtryckslaminat: Formica Group uppfann högtryckslaminat år 1913, och som pionjärer per definition, representerar vårt ikoniska Formica®-varumärke själva kärnan av laminat.

Inspirerat av livet: Laminatet gjorde entré i människors dagliga liv och gjorde modernitetsdrömmar både verkliga och tillgängliga. På samma sätt är begäret efter multifunktionella, praktiska och hållbart utformade ytor en ständig inspiration för våra Formica®-kollektioner. I vila, på fritiden, på jobbet.

Utvecklas med tiden: Sättet människor lever, arbetar och leker förändras ständigt. Formica Group håller jämna steg med dessa utvecklande tider genom att ständigt förnya, återspegla globala trender och besvara kontinuerligt förändrade behov och vanor. Det äkta originalet, som fortfarande ytbelägger världen.

Utöver den nya kollektionen introducerar Formica Group ett nytt och samtida pop-tema som förenar dagens raffinerade livsstil med en respektfull hint till popkulturens ursprung, en period då Formica-laminatprodukter även blev otroligt populära runt om i världen.

Nina Bailey, designchef för Formica Group kommenterar, “Den nya kollektionen omfattar en känsla av organisk förfining. Både de nya färgerna och trädekorerna hörsammar dagens kultur och de pågående trenderna för naturinspirerade och jordnära interiörer, kombinerat med övergången till hantverksdesign och ett handgjort tillvägagångssätt.”

Nya färger

Den nya gröna färgpaletten svarar på trenden för naturnära design och inkluderar naturliga och jordnära toner av grönt i sofistikerade och lugnande nyanser.

Terrakotta och jordiga nyanser av rött har också tagits in i kollektionen, och passar trenden för material med ett mer naturligt utseende, vilket knyter oss tillbaka till handgjorda och autentiska inredningsstilar. Paletten består av ett urval av terrakotta-toner inklusive Earthenware, Adobe och Brick, tillsammans med den rosa Blush och Henna, en djup och naturlig röd ton.

Night Series är en introduktion av de tre nya fylliga och lyxiga ‘nästan svarta’ färger; Night Shade med en droppe rött, gröntonade Night Forest och djupblå Night Sea.

Nya Brite White, en kall vit nyans, kombineras med fördel med kallare grå toner i kollektionen, så som till exempel Glacier, Sparta, Lead, Storm eller Terril.

Woods

Med inspiration från japanska och skandinaviska trätyper är det drivande temat för de nya tillskotten i Woods-serien en kontrast av ljus och stämningsfullt mörker, blekt och pigmenterat.

Nina säger att “tillskotten av trädekorer i kollektionen sammanför oss med vår närmaste omgivning, med ett fokus på lokala europeiska arter som ek, ask, valnöt och alm. Medan vi lär oss att uppskatta våra hemvister så vill vi introducera dess naturliga skönhet i inomhusmiljöer. Att röra sig mot grå och omättade toner av trä i både varma och kalla nyanser ger vår träpalett en vacker variation och balans av ton och färg.”

En av höjdpunkterna i den nya kollektionen är Ventura Oak, en stilren och avslappnad trädekor i en sval, neutral mellangrå ton, nästan blåaktig i färgen.

Cedar-series är en sval, lugnande och modern version av barrträ, som kommer i tre dekorer som går från ljust till mörkt.

Tromso Maple är inspirerad av den skandinaviska naturen och är en ljus dekor med låg kontrast som ger balans till lönnens karakteristiska knastar.

Tre dekorer av ask, Pale Ash, Aged Ash och Dark Ash ger en elegans med tidlös struktur medan de nya minimalistiska alm-dekorerna är idealiska för fräscha och moderna interiörer. Sund Elm är en blek, neutral färg och Fjord Elm är en mjölkig och nästan vit ton som fungerar bra med pasteller eller eleganta toner av grått.

Tonen White Painted Wood ger ett intryck av laserad furu och har en lätt gråvit färg och lätt sandiga toner. Trendiga beige, greige och gråbruna toner förlänger den gråtonade dämpade paletten med introduktionen av Belvedere Beech, Flute Oak, Nevada Oak och Bleached Legno.

Fyra eleganta typer av valnötsträ; Formal Walnut, Refined Walnut, Peruca Walnut och Cetina Walnut tillför en värme till kollektionen, från blekta till helt mättade mörkbruna nyanser.

Ek förblir ett populärt och klassiskt val av trä och de fyra tillskotten av ek passar alla smaker, från räta fibrer till plankeffekt, elegant till lätt rustik med effekter av sågsnitt och ojämnheter.

Som ett vanligt förekommande byggmaterial över hela världen har björkplywood ett välbekant utseende och ger ett unikt och slående mönster som högtryckslaminat. Vi introducerar fyra plywood-dekorer; White Washed-, Raw-, Black- och Green Slate Birchply.

Weathered Beamwood och Oxidised Beamwood är vackra trädekorer i stor skala med en exklusiv design som kombinerar mjuka och bruna trätoner med en gråaktig patina.

Salvaged Planked Elm och Seasoned Planked Elm använder målade återvunna plankor och hantverk som inspiration och skapades som TrueScale dekorer, utan upprepade mönster över laminatets bredd för en autentisk karaktär.

Plus Color

Plus Color är en kreativ färgpalett som ger möjlighet att kombinera en färg i flera ytor för effektfull inredning.

Nina beskriver utbudet som “laminatets ultimata verktygslåda för inredningsarkitekter, som ger chansen att experimentera med färg och textur på många sätt. Sortimentet utnyttjar många huvudsakliga trender, som ton i ton-paletter och taktil design. Uppdateringen av Plus Color-sortimentet ger tillägg av sofistikerade och jordade toner som är idealiska för flera olika användningsområden och sektorer.”

8 trendiga, dämpade färger har lagts till i Plus Color-sortimentet. Alla 25 färger i sortimentet är tillgängliga med 4 olika ytor som alternativ; AR Plus®- en högblank och slitagetålig yta, MicroDot – ett geometriskt mönster av indragna prickar, Plex - en prisbelönt småskalig effekt med en skarp touch och silkeslen glans, och Satin NDF – som ger ett mjukt, matt och slätt intryck.

Den nya Formica-laminatkollektionen är den kompletta resursen för att hjälpa dig i ditt nästa designprojekt, med dekorer tillgängliga som både tunna HPL-laminat och kompaktlaminat i standardutförande, såväl som flertalet format, för att ge större flexibilitet och effektivitet.

Mer om produkten Formica® Collection

Formica® Collection

Nya Formica® Collection - Colors, 120 färger vilka återspeglar rådande inredningstrender.

Formica® Collection Colors
Specifikationer & Broschyrer för nedladdning
Formica® Collection - Byggvaru- och prestandadeklarationer
Datablad
AR Plus

AR Plus

A harmonised portfolio of decorative laminate options, specially selected in ...

Läs mer

Colors

Colors

A harmonised portfolio of decorative laminate options, specially selected in ...

Läs mer

Microdot

Microdot

A harmonised portfolio of decorative laminate options, specially selected in ...

Läs mer

Patterns

Patterns

A harmonised portfolio of decorative laminate options, specially selected in ...

Läs mer

Rigato

Rigato

A harmonised portfolio of decorative laminate options, specially selected in ...

Läs mer

Sculpted

Sculpted

A harmonised portfolio of decorative laminate options, specially selected in ...

Läs mer

Referensprojekt från Formica Skandinavien AB

Avinor Bergen Airport
Sussex universitet
Ketchup

Ketchup

Glasgow

Makin Architecture

Makin Architecture

Manchester

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår