7 anledningar att välja Formica® för dörrar

Datum: 13 Mar 2023

Den nya Formica® Doors Collection blandar stil och hållbarhet i en perfekt kombination för kommersiella miljöer.

När det gäller att välja material för tillämpningar på dörrar, är det ingen brist på alternativ. Men endast Formica®-laminat erbjuder en kraftfull blandning av prestanda, uthållighet, hygien och långsiktigt värde. Den kombinationen av förmåner är varför Formica® högtryckslaminat (HPL) är så väl ansedda inom design- och byggbranschen.

Nina Bailey, designchef i Europa för Formica Group, säger: “Dörrar är inte bara funktionella fixturer för att isolera utrymmen – de är en viktig komponent i den övergripande designen av inredningen och kan ofta vara den slutliga finjusteringen för att skapa ett friskt och elegant utseende.“ När du väljer Formica-laminat för tillämpningar på dörrar, så får du:

1. Imponerande motståndskraft. Alla Formica-laminat är väldigt resistenta mot fläckar, stötar och repor – vilket gör dem ideala för livliga miljöer eller intensivt använda ytor som dörrar eller arbetsplatser.

2. Långvarig prestanda och skönhet. Formica-laminat kan installeras med försäkran att de kommer att bibehålla sin kvalitet och vara estetiskt tilltalande under många år framöver. Deras hållbarhet är en viktig lockelse för många arkitekter och designers som arbetar i offentliga och privata utrymmen, med en lång livslängd som ger ett högre värde under livscykeln än billigare alternativ. Formicas laminat för dörrar är förbehandlade, så det finns inget behov av framtida ytbehandlingar.

3. Naturlig hygien. Alla Formica-laminat är inerta, så de främjar inte bakterietillväxt. Du behöver inte heller oroa dig för specialiserade rengöringsmaterial. Varmt vatten och tvål är allt du behöver för att hålla dina laminat i perfekt skick.

4. Fuktbeständighet. Ytorna på våra laminat är inte porösa, vilket innebär att en välgjord dörr med förseglade kanter kan användas i badrum och omklädningsrum, utan rädsla för överhängande skada eller nedbrytning.

5. Kostnadseffektiv produktion och enkel tillverkning. Formica-laminat är lättviktiga och enkla att beskära i storlek. För att säkerställa en optimerad dörrdesign och för att ge maximal effektivitet i konverteringen, vilket både sparar tid och minskar slöseri med material, finns fyra olika arkstorlekar tillgängliga: 2150x950mm, 2350x950mm, 2350x1300mm och en större generell 3050x1300mm-arkstorlek, vilket ger fler alternativ när större dörrar behövs.

6. Naturliga texturer. Toppmoderna texturer kan integreras i laminatets tillverkningsprocess, vilket direkt förändrar utseendet och känslan hos den slutliga produkten. Linewood, Puregrain och Naturelle är föredragna ytor för trädekorer medan Matte58 är en tidlös klassiker för färger och trän.

7. Omfattande estetiska valmöjligheter. Formica® Doors Collection innehåller 20 nya trädekorer. Därtill så finns ett stort urval av 120 enkla färger tillgängliga, inklusive 15 nya färger som ger ultimat flexibilitet när det gäller att skapa en dörr med lockande särdrag. Följdriktighet från ark till ark minimerar risken för icke-matchande dörrar över en installation.

Se hela Formica® Doors Collection nu

Mer om produkten Formica® Door Collection

Formica® Door Collection

En perfekt och praktisk lösning för funktionella och välbesökta miljöer.

Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Formica® Door Collection
Specifikationer & Broschyrer för nedladdning
Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Formica® Door Collection - Byggvaru- och prestandadeklarationer
Hör av dig till oss!

Hör av dig till oss!

Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Läs mer

Referensprojekt från Formica Skandinavien AB

Avinor Bergen Airport
Sussex universitet
Ketchup

Ketchup

Glasgow

Makin Architecture

Makin Architecture

Manchester

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår