Spara energi med Grundfos cirkulationspumpar

Datum: 5 Okt 2023

Hitta en ersättningspump snabbt och enkelt med Grundfos GO -appen

Förutom den globala klimatkrisen har även de svängande energipriserna fått många hushåll att minska onödig förbrukning och spara energi. Vi kan ha läst om olika sätt att sänka elförbrukningen i tidningar. En mindre känd metod, att byta ut cirkulationspumpen till en mer energisnål modell, kan dock spara energi varje år samtidigt som boendekomforten förbättras.

Efter de välkända energislukarna i hushåll, såsom åldrande kylskåp och torktumlare, är cirkulationspumparna de tredje största energislukarna. Enligt Grundfos uppskattning används det fortfarande upp till 200 miljoner gamla och ineffektiva cirkulationspumpar världen över. Att byta ut dessa pumpar mot nya, energieffektiva modeller skulle kunna spara lika mycket energi som hela Portugals årliga förbrukning.

Minska energiförbrukningen med hjälp av Grundfos GO Replace-appen
Om cirkulationspumpen har använts i flera år kan ett utbyte spara energi. Moderna Grundfos cirkulationspumpar anpassar sig automatiskt till varje byggnads behov, vilket innebär en lägre energiförbrukning. Att byta ut en gammal pump mot en ny är miljövänligt och dessutom kan det spara stora pengar på elräkningen.

Grundfos GO-appen innehåller information om över 14 000 pumpar och kan hjälpa dig att hitta mer energieffektiva alternativ för många av Grundfos ALPHA-, MAGNA-, COMFORT- och UP/UPS-seriernas pumpar.

Skanna – Hitta – Byt ut
Den kostnadsfria Grundfos GO-appen kan laddas ner från App Store och Google Play. Med GO Replace-verktyget kan du skanna typskylten på den befintliga pumpen eller söka efter produktnamnet.

Appen föreslår en lämplig, mer energieffektiv Grundfos-pump. Du kan skapa en PDF-rapport om den ersättningspump du har valt och spara den i ditt projekts filer. Alternativt kan du skicka den skapade PDF-rapporten direkt till din grossist för att beställa pumpen.

6 enkla steg för att byta ut pumpen

1.  Sök efter Grundfos GO-appen i App Store och Google Play.
2.  Ladda ner appen.
3.  Välj GO Replace-verktyget från startsidan.
4.  Skanna eller sök efter information om den befintliga pumpen.
5.  Granska de föreslagna pumparna.
6.  Byt ut den valda ersättningspumpen.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår