Siedle-lösningar växer fram i nytt bostadsområde på Spritten i Aalborg

Datum: 17 Feb 2021

I ett gammalt fabriksområde blommar nya bostadskomplex och tillhörande Siedle interkomanläggning upp. Det är designat med utgångspunkt från produkterna som en gång tillverkades på platsen.

Høkergården och Taffeltårnet är namnen på två av de byggnader som i skrivande stund håller på att uppföras i det gamla fabriksområdet i västra Aalborg. Vid ingången till byggnaderna har man valt Siedle-lösningar för att ta emot de boende och deras gäster.

Spritten lever vidare
Med Høkergården och Taffeltårnet har tanken varit att värna om De Danske Spritfabrikkers byggnadsarv och skapa bostadskomplex som blickar tillbaka på den ikoniska fabriksanläggningen som kallades Spritten. Fabriksanläggningen har ända sedan 1931 producerat tusentals av bland andra Høkersnaps och Taffel Akvavit på platsen i Aalborg Vestby. Enligt Per Jensen från Erik Fals A/S, som är Siedle Studio Partner, har man med de valda interkomanläggningarna bidragit till att skapa associationer till Spritten.

”Med hjälp av Siedle Classic har vi kunnat leva upp till kundens önskemål, eftersom vi med denna produkt har kunnat skräddarsy lösningarna. Med hjälp av bestämda material- och färgval har vi fått den gamla spritfabriken att leva vidare i de nya bostäderna” säger han.

För att vidareutveckla Sprittens DNA har man valt färgen på porttelefonerna i Høkergården utifrån den gröna färgen på Høkersnapsen. På samma sätt har man i Taffeltårnet valt en porttelefon i rött, som symbol för Taffel Akvavit.

Gedigen kvalitet
Designen på den nya stadsdelen har burits av en särskild, kvalitetspräglad tillgång till bygget. Fokus har därför legat på gedigna material för att understryka Sprittens historia som en solid verksamhet som vilar på stolta traditioner. Hos Per Jensen har fokus som rådgivare för val av interkomanläggning därför också varit att matcha denna tillgång i interkomlösningarna.

”Siedle Classic-anläggningarna bidrar till att ge byggnaderna ett kvalitativt värde, genom att vi har valt materialet RAL-lackerat ädelstål, som är ett mycket hållbart och miljövänligt material. Det ger också, allmänt sett, ett designvärde att vi har valt en exklusiv och arkitektonisk dörrstation som Siedle Classic för att hälsa de boende och deras gäster välkomna i byggnader som också är arkitektritade” säger han och fortsätter:

”Och det är just för att man med Siedle garanteras exklusiva produkter i god kvalitet och genomtänkt design, som jag är stolt över att vara Siedle-partner”.

Byggnadsprojektet på Spritten är fortfarande i full gång och inom kort påbörjas byggandet av Jubilæumshuset. Här kommer Siedle också att sörja för kommunikationen mellan ute och inne.

Mer om produkten Talanläggningar

Talanläggningar

Sedan dörrkommunikationsanläggningen uppfanns, koncentrerar sig Siedle på att kontinuerligt förbättra den. Vi ägnar oss åt denna uppgift sedan mer än 70 år med lidelse, passion och viljan att uppnå perfektionen, vilket återspeglas i alla våra produkter.

Videosystemen

Videosystemen

Produktöversikt

Läs mer

Audiosystemen

Audiosystemen

Produktöversikt

Läs mer

Gränssnitt
Nedladdning
Katalog
Konfigurator
Siedle - Kvalitet på tröskeln
Kataloger och broschyrer
Teknisk dokumentation

Referensprojekt från Siedle Nordic Filial Sverige

Chesa Futura

Chesa Futura

St. Moritz

Hotel Q

Hotel Q

Berlin

Antivilla

Antivilla

Berlin

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår