Över 90 % av Rockfons akustiklösningar är Cradle to Cradle Certified®

Datum: 19 Jan 2024

På Rockfon strävar vi alltid efter att minskade utsläpp genom hela vår tillverknings- och leveranskedja, och vi utmanar oss själva för att skapa produkter som är smarta, vackra och hållbara. Våra akustiska lösningar är tillverkade av stenull, vilket gör dem cirkulära och helt återvinningsbara.

Vi drivs av vårt engagemang och vår filosofi att tillverka produkter som får positiva effekter på människa och planet, och vi har valt att certifiera våra akustiska lösningar inom ramen för Cradle to Cradle Certified-produktprogrammet.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute har skapat en av de mest omfattande standarderna för design och tillverkning av produkter med positiv inverkan i dag och i framtiden.

Hållbarhet är i fokus i vår forskning och utveckling, och vi är stolta över att vara en del av ROCKWOOL Gruppen som har förbundit sig att arbeta för bättre hållbarhet och att bidra till att bygga en bättre framtid genom att minska koldioxidutsläppen i verksamheten och värdekedjan i enlighet med vetenskapliga mål (Science-Based Targets, SBTi). Detta är inte bara viktigt för oss, det är också viktigt för våra kunder.

I maj 2020 påbörjade vi vår resa mot Cradle to Cradle-certifiering för 90 % av vårt sortiment med akustiklösningar. För att uppnå certifieringen har vi ingått ett nära samarbete med våra partner i leveranskedjan kring kritiska aspekter av våra produkter och vår verksamhet, inklusive materialhälsa, produktcirkularitet, skydd av ren luft och klimat, förvaltning av vatten och mark och social rättvisa.

“– Som ett av de första företagen att utvärdera sina produkter i enlighet med pilotstandarden Cradle to Cradle Certified Version 4.0 över de flesta kategorier har ROCKWOOL Gruppen tagit en ledarroll när det gäller att visa upp vikten av omfattande vetenskapligt baserat ramverk i arbetet att redan idag driva på omvandlingen och innovationen av produkter som tillverkas för framtiden”, säger Dr Christina Raab, Vice President.

Vad är Cradle to Cradle Certified®?
När en produkt blir Cradle to Cradle Certified® erkänns den internationellt som en säkrare och mer hållbar produkt som stöttar en cirkulär ekonomi.

Produktdesigners, tillverkare och varumärken förlitar sig på Cradle to Cradle Certified®-produktstandarden som en metod för att utforma och tillverka produkter med positiva effekter för människa och miljö genom att följa deras huvudkoncept.

Besök vår Cradle to Cradle-webbsida för mer information.

  

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår