Oemotståndligt motståndskraftigt

Datum: 31 Mar 2017

Formica Group introducerar nu en supermatt, mjuk och motståndskraftig yta med en helt ny typ av teknologi för att minimera uppkomsten av synliga fingeravtryck.

Den kallas Formica Infiniti™ och är ett ytmaterial som inget annat. Den nyutvecklade, moderna ytan är extremt lågglansig och har en närmast sammetslen känsla. Den innovativa, patentsökta tekniken, bestående av mikrokonturer på materialets yta, sprider ljuset och skapar en lyxig matt yta som ger värme och elegans till alla miljöer.

Materialet är det första i sitt slag och kombinerar en supermatt yta, motståndskraft mot märken och möjlighet för postformning till kurvor och böjda former. Ytan är enkel att arbeta med och behåller sitt vackra utseende under materialets livstid.

Samtidigt är det en yta som är tåligare än något tidigare tillverkat av Formica Group. Materialet är tillverkat med banbrytande teknik som skyddar det mot märken och fingeravtryck och som tillåter termisk återställning av glansmärken, nötning och ytliga mikrorepor.

OBEGRÄNSADE MÖJLIGHETER
Formica Infiniti™ är ett ytmaterial med spännande möjligheter:
  • Passar utmärkt för både horisontella och vertikala applikationer.
  • Kan postformas för att skapa vackra kurvor och böjda former.
  • Antimikrobiella egenskaper gör materialet ytterst hygieniskt.
  • Termisk återställning av glansmärken, nötning och ytliga mikrorepor.
  • Sortiment med 20 dekorer i 3 kvaliteter: postformbart högtryckslaminat, genomfärgat laminat och kompaktlaminat.
Formica Infiniti är den perfekta lösningen för att få ett projekt att skilja sig från mängden. Det passar särskilt väl i butiker, på hotell och restauranger och i kontorsmiljöer och kan enkelt och harmoniskt kombineras med dekorer ur Formica Collection såväl som andra material.

PERFEKT POSTFORMBAR
Formica Infiniti™ det enda materialet av sitt slag som kan postformas till kurvor och böjda eller kupade former. Tester visar att materialet är lätt att hantera och arbeta med.

STIL SOM HÅLLER
Den unika tekniken skyddar ytan mot nötning och är därför perfekt för horisontella applikationer i välbesökta miljöer.

Kunder påverkas av butikers estetik och Formica Infiniti™ skapar eleganta och tidlösa butiksmiljöer. Med sin hållbarhet och elegans bidrar materialet till att skapa platser där människor vill vara och utrymmen som håller sig vackra längre.

Formica Infinitis distinkta yta kan användas på allt från receptionsdiskar till korridorsväggar.

Den förvandlar kontorsmiljöer till smarta och eleganta utrymmen som håller sig rena och fläckfria längre. Materialet är tillräckligt mångsidigt för att fungera som mötesrum på morgonen och för kundevent på kvällen.

VARMT & VÄLKOMNANDE
Med Formica Infiniti™ som en del av interiören blir restaurangbesöket en välkomnande upplevelse.

Ytan har en lyxig känsla som är speciellt framtagen för att vara vacker även i välbesökta miljöer. Dessutom finns ytorna i varma och välkomnade färger som passar alla interiörer.

EN SMART PROCESS
Innovationsteamet på Formica Group har utvecklat och finslipat en patentansökt härdningsprocess och nästa generations hartssystem. Tack vare detta kan Formica Group nu erbjuda sin mest avancerade yta någonsin.

Hartssystemet ökar materialets hållbarhet och möjligheterna för termiskt återställande av glansmärken, nötning och mikrorepor, samtidigt som det förhindrar att materialet försämras till följd av mikrobiell tillväxt.

Mikrokonturerna gör att ljusvågorna kan skingras och absorberas på ytan för ett fullständigt matt resultat.

Dessutom leder de bort fukt från fingertopparna och gör att ytan där fukten kan förångas från blir större. Resultatet är en yta som klarar långt mer än alla andra.

Referensprojekt från Formica Skandinavien AB

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår