Nya Formica Collection

Datum: 26 Maj 2015

Formica® Collection erbjuder redan idag marknadens bredaste sortiment av dekorativa ytor av högtryckslaminat, och nu introduceras ett nytt, uppdaterat sortiment, fyllt av spännande färger, dekorer och innovativa ytor. Efter omfattande utvecklingsarbete inom såväl tillverkning och design, kan Formica Group nu erbjuda arkitekter, inredare och tillverkare ett helt uppdaterat sortiment med 113 nya dekorer, vilket innebär totalt över 600 dekorativa laminatlösningar.

Utifrån kundernas feedback och inredningstrender såsom blå färgtoner, pastellfärger och inspiration från naturen, har Formica Group tagit fram nio nya Plain Colors som ger ett komplett urval av 120 färger, inklusive nya White, Just Rose, Just Blue, Nocturne, Denim, Artichoke, Leaf Green, Just Gold och Patina.

Ett av de mest spännande tilläggen till nya Formica Collection är Plus Color. Här finns 30 färger som erbjuds i åtta exklusiva ytor för kreativa själar att leka med för att skapa visuellt och taktilt attraktiva miljöer. Detta unika utbud av kreativa verktyg gör det möjligt att blanda färger och ytor i 240 möjliga kombinationer för att skapa unik design av högsta kvalitet.

Äkthet och återgången till grundläggande och enkla material är en av de mest aktuella inredningstrenderna. Därför lägger Formica Collection tonvikten på tyg och naturliga material genom att lägga till metall och stenmönster samt storskaliga True Scale marmordekorer. True Scale från Formica Group är utvecklat för stora ytor såsom framträdande väggar i detaljhandeln eller offentliga miljöer.

Ytstruktur ger en extra dimension till en design och ger en yta liv. Formica Group lägger till Linewood och Puregrain till det nya Formica Collection sortimentet och erbjuder därmed ett ännu bredare urval av dekorativa och taktila ytor. Linewood liknar sandblästrat mjukt trä och gör att ytan känns naturlig men ändå sammetslen. Trä är ett av formgivarens favoritmaterial, och Linewood tillgodoser behovet av struktur i en mängd olika färger.

Den prisbelönta ytan Plex™ är ett nytt tillägg i sortimentet och erbjuds för enfärgade laminat och fyra Twillmönster. Inspirerad av textilier, satin och silke visar Plex skönheten i en yta, vilket ger en känsla av lyx, glamour och äkthet.

En del av Formica Collection är DecoMetal®, taktila ytor som görs med hjälp av riktiga metallfolier. I det nya sortimentet av DecoMetal erbjuds dekoren Hammered. Denna yta är inspirerad av den traditionella tekniken att hamra metall för att forma, förtunna eller göra den längre, och denna struktur en modern utveckling av denna skulpturala och hantverksmässiga look.

Med den här lanseringen, fortsätter Formica Group att förnya och leda marknaden kring dekorativa ytor och med sina premiumprodukter ger företaget arkitekter, inredare och tillverkare de verktyg och det stöd de behöver för att skapa enastående design.

Referensprojekt från Formica Skandinavien AB

Vallastaden

Vallastaden

Nybyggnad | Linköping | 20-50 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus i Linköping med 30 lägenheter på 5 våningar. Själ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår