Kontorsmiljöer som verkligen fungerar

Datum: 30 Apr 2021

När våra kontor förändras för att hålla jämna steg med avancerad teknik och skiftande arbetsmönster behövs verkligt flexibla och bestående lösningar. Formica®-laminat är det perfekta svaret på en modern arbetsmiljö där anpassningsförmåga är nyckeln.

Europas största ekonomier är alltmer beroende av tjänstesektorn, som omfattar de allra flesta kontorsbaserade rollerna, oavsett om de är flexibla eller på heltid. Storbritannien (71%), Frankrike (70%), Italien (66%) och Spanien (66%) domineras alla av tjänster. Det finns en liknande bild i Skandinavien, där Danmark (65%), Sverige (65%) och Finland (59%) också har en stor tjänstesektor. Och det är de ekonomier, där tjänsterna är mest framträdande, som förutses ha den starkaste ekonomiska tillväxten under de kommande fem åren.

År 2024 kommer ytterligare 3,1 miljoner jobb inom tjänstesektorn att tillkomma över hela Europa, där anställda kommer att tillbringa en del av sin tid på kontoret. Att förstå vad dessa kontor kommer att behöva erbjuda och hur de bäst kommer att tjäna de som använder dem som sin dagliga bas, är avgörande för designens framgång. Fokus på utrymme och hygieniska ytor visar sig vara en avgörande funktion som behövs i alla delade kontorsmiljöer.

Flexibelt arbete och de obevekliga tekniska framstegen, särskilt hyper-potentialen hos 5G, förändrar våra arbetsvanor. Tillsammans skapar de ett förnyat fokus på större öppna kontor med inbyggd “cellularisering”, vilket möjliggör personligheter av alla slag, det utrymme de behöver för att producera sitt bästa arbete och friheten att komma och gå som de vill.

Företag som WeWork, som äger och förvaltar mer än fyra miljoner kvadratmeter flexibla arbetsytor över hela världen, genererar framgångsrikt efterfrågan genom att kombinera stark och genomtänkt design med en ny strategi för kontorsinredning och stil. Mjukare och mer taktila material, som används tillsammans med gröna väggar och växter, driver framtiden bort från den traditionellt sterila kontorsmiljön. Denna blandning av design för privatbostäder och kommersiella miljöer – “resimercial” – erkänns nu över hela kontinenten som en nyckelfaktor i all framgångsrik planering av kontorslokaler.

Orginalet bland högtryckslaminat
Formica uppfann högtryckslaminatet redan 1913. Det ikoniska Formica® varumärket representerar själva grunden i vad ett laminat är.

Inspirerat av det vardagliga
Laminaten gjorde inträde i det den moderna vardagen på 50-talet och har varit en del av våra interiörer hemma, på fritiden och på jobbet ända sedan dess. Behovet av multifunktionella, praktiska och hållbara ytor är en konstant inspiration för våra kollektioner.

Utvecklas med tiden
Sättet vi lever, arbetar och leker förändras kontinuerligt. Formica Group håller takten med utvecklingen med hjälp av nya, innovativa produkter som reflekterar de globala trenderna och svarar på ständigt föränderliga behov och vanor.

Genom tiderna fortsätter Formica® att klä världens ytor.

Läs mer i broschyren!

Referensprojekt från Formica Skandinavien AB

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår