ISOVER U Protect 4.0 Alu1 Black - unik brandisolering

Datum: 8 Apr 2020

Nu lanserar vi ISOVER U Protect 4.0 Alu1 Black, en obrännbar lösning i svart med utmärkt värmeisolering och minskade energiförluster.

Från och med 1 januari 2020 ska samtliga typgodkännande när det gäller brandisolering för ventilationskanaler vara testade enligt EN 1366-1, nu gällande europeiska provningsmetoder och klassificeringsstandarder. När det kommer till brandisolering är ingenting viktigare än säkerhet och prestanda och ISOVER lanserar nu därför en ny generation brandisolering för ventilationskanaler – U Protect 4.0 Black – med nya produkter som är testade och uppfyller de nya kraven enligt EN 1366-1.

En unik produkt
ISOVER U Protect 4.0 Alu1 Black är en unik produkt som sätter en helt ny standard när det gäller brandisolering av ventilationskanaler. Det är en obrännbar lösning i svart med utmärkt värmeisolering och minskade energiförluster. Den har glasullens unika och positiva egenskaper samt förbättrade brandtekniska egenskaper. ULTIMATE Protect klarar de högsta kraven inom brandskydd med utmärkta egenskaper för såväl brandreaktion som brandmotstånd.

Den svarta färgen bidrar inte bara till estetiken i de fall där installationerna är synliga, den har samtidigt förbättrad brandsäkerhet tack vare ytskiktets förmåga att avge strålningsenergi. Den gör det också enkelt att kontrollera att brandklassad isolering har installerats. Lösningen väger mindre än konventionella lösningar och är tillverkad i ett material som är lätt och bekvämt att arbeta med vilket även bidrar till en bättre arbetsmiljö.

- ULTIMATE Protect är en högpresterande mineralull, säger Per Ferm Produktchef Teknisk isolering. Den höga spänstigheten hos ULTIMATE gör att kapning, böjning eller fyllning kan ske snabbare och mer effektivt än någonsin. Spänstigheten gör det också enklare att upprätthålla installerad isoleringstjocklek.

Referensprojekt från ISOVER, Saint-Gobain Sweden AB

Herrängens skola

Herrängens skola

Nybyggnad | Stockholm | ca 70 mkr

Nybyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 2 byggnader i Stockholm på 2 ...

Lindab Arena

Lindab Arena

Ombyggnad | Ängelholm | 10 Mkr

Ombyggnad av arena som består av en byggnad i Ängelholm. Själva byggnationen ...

Kv Hästhoven

Kv Hästhoven

Nybyggnad | Västerås | 20,0 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 9 byggnader i Västerås med 9 läge...

Donsö skola

Donsö skola

Nybyggnad | Göteborg | ca 25-30 Mkr

Nybyggnad av låg- & mellanstadieskola i Göteborg. Själva byggnationen startad...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår