Isover Plus nu med träreglar från hållbart skogsbruk

Datum: 29 Nov 2023

ISOVER PLUS+ är ett fasadbärande isoleringssystem, optimerat för höga krav på energieffektivitet i kombination med ett snabbt och rationellt montage. Träläkterna på ISOVER PLUS-reglarna tillverkas numera av PEFC-certifierat virke, en certifiering som säkerställer spårbarhet från hållbart brukad skog.

PEFC (The Programme for the Endorsement of Forest Certification) är en internationell icke-vinstdrivande organisation som arbetar för att främja ett långsiktigt hållbart skogsbruk.

PEFC-certifiering på en träprodukt visar att den är tillverkad av råvara som kommer från skog som brukas enligt definierade krav för hänsyn till natur- och kulturmiljöer, sociala värden och skogsskötsel. I Isovers fasadbärande isoleringssystem, ISOVER PLUS+, har vi nu gått över till att tillverka reglarna med 100% PEFC-certifierat trä.

”Vi är mycket glada över att kunna kommunicera att våra Isover Plus+ reglar nu tillverkas med 100% PEFC-certifierat trä. PEFC-certifieringen ligger i linje med ett av våra fokusområden för hållbarhetsarbetet, ”Ansvar hela vägen”, ett helhetstänkande som omfattar hela värdekedjan”, säger Ola Lindborg, Kategorichef Fasad, Isover.

Isover Plus-systemet

När man bygger i exempelvis massivt trä, finns det behov av att hela eller stora delar av ytterväggens värmeisolering ska täckas från utsidan. För denna typ av ytterväggskonstruktioner är det av stor vikt att uppnå ett homogent isolerskikt i största möjliga omfattning för att undvika stora köldbryggor. Med den bakgrunden samt krav på brandsäkerhet, fuktsäkerhet och rationellt montage, har Isover utvecklat systemet ISOVER PLUS+.

Systemet består av PLUS+ Reglar av hård glasull med mycket hög tryckhållfasthet som är limmad mot en träläkt med förborrade hål, det vill säga en ”allt i ett-lösning”. När fasadskruvarna fixerats, monteras PLUS+ Fasadisolering – utan någon extra fixering. Låg vikt och få komponenter ger ett mycket rationellt montage och systemet kan monteras snabbt och enkelt med vanliga handverktyg.

ISOVER PLUS+ är främst avsett för ytterväggskonstruktioner i KL-trä, men är flexibelt och lämpar sig även för betong, tegel, lättklinkerbetong eller lättbetong. Det finns även fler användningsområden, som exempelvis för utvändig takisolering där systemet i stället bär råspont och taktäckning.

Referensprojekt från ISOVER, Saint-Gobain Sweden AB

Herrängens skola

Herrängens skola

Nybyggnad | Stockholm | ca 70 mkr

Nybyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 2 byggnader i Stockholm på 2 ...

Lindab Arena

Lindab Arena

Ombyggnad | Ängelholm | 10 Mkr

Ombyggnad av arena som består av en byggnad i Ängelholm. Själva byggnationen ...

Kv Hästhoven

Kv Hästhoven

Nybyggnad | Västerås | 20,0 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 9 byggnader i Västerås med 9 läge...

Donsö skola

Donsö skola

Nybyggnad | Göteborg | ca 25-30 Mkr

Nybyggnad av låg- & mellanstadieskola i Göteborg. Själva byggnationen startad...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår