​ISOVER InsulSafe® Wall - smidig och effektiv värmeisolering av väggar

Datum: 21 Aug 2022

ISOVER InsulSafe® Wall är speciellt framtagen för sluten regelkonstruktion och är en miljövarudeklarerad lösullsisolering med låg klimatpåverkan.

Nu lanserar vi ISOVER InsulSafe® Wall, speciellt framtagen för sluten regelkonstruktion, framförallt ytterväggar. ISOVER InsulSafe® Wall är en lösullsisolering av ren glasull med utmärkt isolerförmåga och installerad jämnhet. Produkten blåses på plats av certifierad lösullsentreprenör.

Produkten har samma fördelar som InsulSafe® men kräver mindre materialåtgång för att uppnå samma prestanda som vid användning av originalprodukten. Den ger dessutom en bättre jämnhet och bra fyllning i hela konstruktionen. InsulSafe® Wall är en Premium-produkt med marknadens bästa lambdavärde för lösullsisolering.

En produkt med många fördelar

Med InsulSafe® Wall får man en säker, trygg och väl beprövad värmeisolering, tillverkad av minst 70 % återvunnet glas och i bästa brandklass (obrännbart material). För byggentreprenören sparar det tid då installationen görs snabbt och effektivt av lösullsinstallatör och är en process med minimal mängd spill och skräp.

Med ISOVER InsulSafe® Wall uppnår du bästa möjliga isolervärde för lösull, det vill säga lambda 33. Produkten fyller facken mycket bra, vilket eliminerar risken för köldbryggor och glipor i isoleringen, och ger en långsiktig energieffektiv isolerlösning”, berättar Per Larsson Ferm, Produktchef Teknisk isolering och Lösull.

Med ISOVER InsulSafe® Wall får du dessutom en produkt med låg klimatpåverkan och som är miljövarudeklarerad med en så kallad EPD. Produkten tillverkas av minst 70 % återvunnet glas. Den installeras helt utan spill och tillverkas vid ISOVERs fabrik i Sverige, vilket bidrar till korta transporter och låga klimatutsläpp.ISOVER InsulSafe® Wall

Lösullsisolering av ren glasull speciellt lämplig för värmeisolering av slutna regelkonstruktioner så som väggar. Blåses på plats av lösullsentreprenörer.

Du vill spara tid när du värmeisolerar väggar och samtidigt frigöra tid för övriga hantverkare. Du vill ha en miljödeklarerad produkt med låg miljöbelastning. Du vill ha en branschcertifierad produkt som du kan lita på. Då ska du välja ISOVER InsulSafe® Wall, en produkt speciellt framtagen för snabb och effektiv värmeisolering av väggar.

  • Snabb och ren installationsprocess
  • Lösullentreprenören gör allt jobb, vilket frigör tid för övriga hantverkare
  • Låg miljöbelastning - är tillverkat av återvunnet glas och installeras utan spill
  • Bästa möjliga brandklass - klassas som obrännbart, Euroklass A1
  • Inget behov av att förvara isoleringen på arbetsplatsen
  • Inga köldbryggor, ger en isolering utan skarvar och glipor

Referensprojekt från ISOVER, Saint-Gobain Sweden AB

Herrängens skola

Herrängens skola

Nybyggnad | Stockholm | ca 70 mkr

Nybyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 2 byggnader i Stockholm på 2 ...

Lindab Arena

Lindab Arena

Ombyggnad | Ängelholm | 10 Mkr

Ombyggnad av arena som består av en byggnad i Ängelholm. Själva byggnationen ...

Kv Hästhoven

Kv Hästhoven

Nybyggnad | Västerås | 20,0 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 9 byggnader i Västerås med 9 läge...

Donsö skola

Donsö skola

Nybyggnad | Göteborg | ca 25-30 Mkr

Nybyggnad av låg- & mellanstadieskola i Göteborg. Själva byggnationen startad...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår