​ISOVER InsulSafe® Wall - smidig och effektiv värmeisolering av väggar

Datum: 22 Sep 2021

ISOVER InsulSafe® Wall är speciellt framtagen för sluten regelkonstruktion och är en miljövarudeklarerad lösullsisolering med låg klimatpåverkan.Nu lanserar vi ISOVER InsulSafe® Wall, speciellt framtagen för sluten regelkonstruktion, framförallt ytterväggar. ISOVER InsulSafe® Wall är en lösullsisolering av ren glasull med utmärkt isolerförmåga och installerad jämnhet. Produkten blåses på plats av certifierad lösullsentreprenör.

Produkten har samma fördelar som InsulSafe® men kräver mindre materialåtgång för att uppnå samma prestanda som vid användning av originalprodukten. Den ger dessutom en bättre jämnhet och bra fyllning i hela konstruktionen. InsulSafe® Wall är en Premium-produkt med marknadens bästa lambdavärde för lösullsisolering.

En produkt med många fördelar

Med InsulSafe® Wall får man en säker, trygg och väl beprövad värmeisolering, tillverkad av minst 70 % återvunnet glas och i bästa brandklass (obrännbart material). För byggentreprenören sparar det tid då installationen görs snabbt och effektivt av lösullsinstallatör och är en process med minimal mängd spill och skräp.

Med ISOVER InsulSafe® Wall uppnår du bästa möjliga isolervärde för lösull, det vill säga lambda 33. Produkten fyller facken mycket bra, vilket eliminerar risken för köldbryggor och glipor i isoleringen, och ger en långsiktig energieffektiv isolerlösning”, berättar Per Larsson Ferm, Produktchef Teknisk isolering och Lösull.

Med ISOVER InsulSafe® Wall får du dessutom en produkt med låg klimatpåverkan och som är miljövarudeklarerad med en så kallad EPD. Produkten tillverkas av minst 70 % återvunnet glas. Den installeras helt utan spill och tillverkas vid ISOVERs fabrik i Sverige, vilket bidrar till korta transporter och låga klimatutsläpp.”

Referensprojekt från ISOVER, Saint-Gobain Sweden AB

Herrängens skola

Herrängens skola

Nybyggnad | Stockholm | ca 70 mkr

Nybyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 2 byggnader i Stockholm på 2 ...

Lindab Arena

Lindab Arena

Ombyggnad | Ängelholm | 10 Mkr

Ombyggnad av arena som består av en byggnad i Ängelholm. Själva byggnationen ...

Kv Hästhoven

Kv Hästhoven

Nybyggnad | Västerås | 20,0 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 9 byggnader i Västerås med 9 läge...

Donsö skola

Donsö skola

Nybyggnad | Göteborg | ca 25-30 Mkr

Nybyggnad av låg- & mellanstadieskola i Göteborg. Själva byggnationen startad...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår