ISOVER ROBUST Taklamell

Datum: 11 Maj 2021

ISOVER ROBUST Taklamell är ett tryckstabilt lamellblock av glasull och används som utvändig tvåskiktsisolering av tak.ISOVER ROBUST takprodukter är tillverkade av glasull, med alla fördelar som det innebär
Produkterna är ljudisolerande, obrännbara och vattenavvisande. ISOVER ROBUST Taklamell är ca 38 % lättare än traditionella takskivor, men med bättre mekanisk prestanda. ISOVER ROBUST Taklamell tillverkas med en veckningsprocess som vänder fiberorienteringen stående mot underlaget och man uppnår därigenom en stabilare produkt med en lägre vikt. Över detta skikt isolering läggs sedan normalt ett tryckfördelande översta skikt för att ge trampfastheten och undvika gropar från exempelvis hälavtryck.

Formatet på lamellerna är 200x1200 mm och tjocklekar är mellan 230-380 mm, vilket medför att man ofta uppnår U-värdet med endast ett lager lameller under det tryckfördelande översta skiktet. Med färre skikt och lägre vikt bidrar ROBUST Taklamell till ett snabbare och mer ergonomiskt arbete, det spar också på både plånbok och miljö.

”Med tjockare skikt kan arbetet rationaliseras genom att lägga ett skikt istället för två, det bidrar ytterligare till en märkbart lägre totalkostnad”, säger Daniel Odby, Kategorichef Byggisolering.
”En lägre egenvikt på isolersystemet kan också ge fördelar vid exempelvis renoveringsprojekt, där man är ibland är begränsad i hur mycket vikt man kan tillföra den underliggande takkonstruktionen” säger Daniel Odby, Kategorichef Byggisolering. ”Med tjockare skikt kan arbetet rationaliseras genom att lägga ett skikt istället för två, det bidrar ytterligare till en märkbart lägre totalkostnad”.

ISOVER ROBUST taklamell läggs i kombination med exempelvis ISOVER ROBUST Takboard. Självklart är ISOVER ROBUST Taklamell tillverkad av garanterat minst 70% återvunnet glas och är miljövarudeklarerad med en EPD.

Daniel Odby, ISOVER

Läs mer på vår hemsida!

Referensprojekt från ISOVER, Saint-Gobain Sweden AB

Herrängens skola

Herrängens skola

Nybyggnad | Stockholm | ca 70 mkr

Nybyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 2 byggnader i Stockholm på 2 ...

Lindab Arena

Lindab Arena

Ombyggnad | Ängelholm | 10 Mkr

Ombyggnad av arena som består av en byggnad i Ängelholm. Själva byggnationen ...

Kv Hästhoven

Kv Hästhoven

Nybyggnad | Västerås | 20,0 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 9 byggnader i Västerås med 9 läge...

Donsö skola

Donsö skola

Nybyggnad | Göteborg | ca 25-30 Mkr

Nybyggnad av låg- & mellanstadieskola i Göteborg. Själva byggnationen startad...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår