Högteknologiskt fasadsystem från Formica®

Datum: 22 Okt 2018

Formica Group, en ledande global tillverkare av ytprodukter, lanserar nu ett nytt innovativt fasadsystem. VIVIX® Lap är en högpresterande beklädnadslösning och ett modernt alternativ till trä och fibercement, som erbjuder ett snyggt slutresultat, snabb och enkel montering och inget löpande underhåll.

De försågade VIVIX Lap-plankorna monteras överlappande, vilket ger en klassisk fjällpanel med en modern tvist som passar både för bostäder och kommersiella fastigheter, och kan användas av både hemmabyggare och proffs. De lämpar sig väl till både nybyggden och renoveringsprojekt och kan monteras till exempel på attefallshus, skjul och garage, kontor eller butiker.

I Skandinavien föredrar man traditionellt ofta virke för fasadbeklädnader. VIVIX Lap baseras på den här traditionen, men med egenskaper som lämpar sig bättre för att motstå väderförhållanden. Produkten erbjuder även längre hållbarhet, fuktresistens och slagtålighet och finns i ett urval av moderna färger och trämönster.

Den låga vikten gör den enkel att montera och skruvinfästningen med överlappande plankor skapar rena, snygga linjer. VIVIX Lap behöver varken förseglas eller målas och kräver inget löpande underhåll.

Med sin mångsidighet är VIVIX Lap ett kostnadseffektivt sätt att förbättra utseendet och energieffektiviteten hos äldre byggnader eftersom produkten kan installeras på befintlig fasad och kan utformas för att inkludera ytterligare isolering. VIVIX Lap kan också användas för att helt klä nya byggnader eller skapa ett designelement tillsammans med kompletterande material som tegel, puts eller glas.

VIVIX Lap kommer i förpackningar om fyra stycken 2990 mm (längd) gånger 180 mm (höjd) plankor med en tjocklek på 6 mm. De kan monteras direkt på trä- eller metallramverk och kan enkelt kapas på plats vid behov med minimal mängd damm och stök.

I sortimentet erbjuds i åtta enfärgade dekorer, från ljusa och fräscha Alpino till eleganta Diamond Black, samt fyra storskaliga TrueScale trädekorer.

VIVIX Lap är ett komplett fasadbeklädnadssystem med ett utbud av färdigkapade plankor och färgmatchade tillbehör, inklusive profiler och skruvar för snabb och enkel installation.

Mer om produkten VIVIX+® by Formica Group

VIVIX+® by Formica Group

VIVIX+® från Formica Group är en serie högpresterande fasadskivor för vackra och hållbara fasader med lågt underhåll.

VIVIX+® BY FORMICA GROUP
Broschyr - VIVIX+® BY FORMICA GROUP
Vivix EDF / Vivix EDS - BIM Objekt

Referensprojekt från Formica Skandinavien AB

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår