Grymt starka gipsskivor

Datum: 9 Nov 2015

Gyproc lanserar Habito™ en gipsskiva med revolutionerande infästningsstyrka, som i de flesta fall kan ersätta OSB och plywood. Du kan fästa stort och tungt på en liten punkt och skruva direkt i skivan utan att använda expander. Vid vertikal belastning på vägg, klarar man 40 kg med en vanlig träskruv.

Revolutionerande infästningsstyrka
Den revolutionerande infästningsstyrkan i Habito™ är ett resultat av en ny patenterad gipsteknologi. Enkelt beskrivet är det sammansättningen av materialet som är hemligheten, i vilket vi använder oss av en mycket hård gipskärna som är kraftigt fiberarmerad.

Bättre brand- och ljudegenskaper
Habito klarar brandkraven på ett mer effektivt sätt än träskivor. På samma sätt erhåller man mycket goda ljuddämpande egenskaper. Ofta klarar man ljud- och brandkraven med färre skivlag, utan att lägga isolering i väggen, eller med smalare stålprofiler. Detta kan spara tid, pengar och även golvutrymme.

Starka väggar i system
Med Gyproc som partner får du starka väggsystem att arbeta med. Vi står för komplett dokumentation av ljud- och brandegenskaper, infästningsstyrka och kvalitet.

Färre sprickor, lätt att bearbeta
Precis som vanliga gipsskivor utvidgar sig Habito-skivan marginellt vid fukt- och temperaturförändringar. Det innebär att risken för sprickbildningar i väggens ytskikt är minimal. Skivorna skärs till och monteras som vanligt.

Referensprojekt från Gyproc, Saint-Gobain Sweden AB

ABB

ABB

Nybyggnad | Ludvika | ca 300 mkr

Nybyggnad av verkstadsindustri som består av en byggnad i Ludvika. Själva byg...

Hudiksvalls sjukhus

Hudiksvalls sjukhus

Inv. renovering | Hudiksvall | 25,0 Mkr uppsk

Inv. renovering av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Hudiksvall. Sj...

Halmstad Arena

Halmstad Arena

Nybyggnad | Halmstad | > 315 Mkr

Nybyggnad av arena i Halmstad. Själva byggnationen startade november 2007 til...

Nynäs kontor

Nynäs kontor

Nynäs

FÅ NYHETER OM MATERIAL &
PRODUKTER - DIREKT I INKORGEN

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.
Läs mer...

OK, jag förstår