Grymt starka gipsskivor

Datum: 9 Nov 2015

Gyproc lanserar Habito™ en gipsskiva med revolutionerande infästningsstyrka, som i de flesta fall kan ersätta OSB och plywood. Du kan fästa stort och tungt på en liten punkt och skruva direkt i skivan utan att använda expander. Vid vertikal belastning på vägg, klarar man 40 kg med en vanlig träskruv.

Revolutionerande infästningsstyrka
Den revolutionerande infästningsstyrkan i Habito™ är ett resultat av en ny patenterad gipsteknologi. Enkelt beskrivet är det sammansättningen av materialet som är hemligheten, i vilket vi använder oss av en mycket hård gipskärna som är kraftigt fiberarmerad.

Bättre brand- och ljudegenskaper
Habito klarar brandkraven på ett mer effektivt sätt än träskivor. På samma sätt erhåller man mycket goda ljuddämpande egenskaper. Ofta klarar man ljud- och brandkraven med färre skivlag, utan att lägga isolering i väggen, eller med smalare stålprofiler. Detta kan spara tid, pengar och även golvutrymme.

Starka väggar i system
Med Gyproc som partner får du starka väggsystem att arbeta med. Vi står för komplett dokumentation av ljud- och brandegenskaper, infästningsstyrka och kvalitet.

Färre sprickor, lätt att bearbeta
Precis som vanliga gipsskivor utvidgar sig Habito-skivan marginellt vid fukt- och temperaturförändringar. Det innebär att risken för sprickbildningar i väggens ytskikt är minimal. Skivorna skärs till och monteras som vanligt.

Referensprojekt från Gyproc, Saint-Gobain Sweden AB

ABB

ABB

Nybyggnad | Ludvika | ca 300 mkr

Nybyggnad av verkstadsindustri som består av en byggnad i Ludvika. Själva byg...

Hudiksvalls sjukhus

Hudiksvalls sjukhus

Inv. renovering | Hudiksvall | 25,0 Mkr uppsk

Inv. renovering av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Hudiksvall. Sj...

Halmstad Arena

Halmstad Arena

Nybyggnad | Halmstad | > 315 Mkr

Nybyggnad av arena i Halmstad. Själva byggnationen startade november 2007 til...

Nynäs kontor

Nynäs kontor

Nynäs

Ladda ner vår skrivbordsapp


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...