Grymt starka gipsskivor

Datum: 9 Nov 2015

Gyproc lanserar Habito™ en gipsskiva med revolutionerande infästningsstyrka, som i de flesta fall kan ersätta OSB och plywood. Du kan fästa stort och tungt på en liten punkt och skruva direkt i skivan utan att använda expander. Vid vertikal belastning på vägg, klarar man 40 kg med en vanlig träskruv.

Revolutionerande infästningsstyrka
Den revolutionerande infästningsstyrkan i Habito™ är ett resultat av en ny patenterad gipsteknologi. Enkelt beskrivet är det sammansättningen av materialet som är hemligheten, i vilket vi använder oss av en mycket hård gipskärna som är kraftigt fiberarmerad.

Bättre brand- och ljudegenskaper
Habito klarar brandkraven på ett mer effektivt sätt än träskivor. På samma sätt erhåller man mycket goda ljuddämpande egenskaper. Ofta klarar man ljud- och brandkraven med färre skivlag, utan att lägga isolering i väggen, eller med smalare stålprofiler. Detta kan spara tid, pengar och även golvutrymme.

Starka väggar i system
Med Gyproc som partner får du starka väggsystem att arbeta med. Vi står för komplett dokumentation av ljud- och brandegenskaper, infästningsstyrka och kvalitet.

Färre sprickor, lätt att bearbeta
Precis som vanliga gipsskivor utvidgar sig Habito-skivan marginellt vid fukt- och temperaturförändringar. Det innebär att risken för sprickbildningar i väggens ytskikt är minimal. Skivorna skärs till och monteras som vanligt.

Referensprojekt från Gyproc, Saint-Gobain Sweden AB

ABB

ABB

Nybyggnad | Ludvika | ca 300 mkr

Nybyggnad av verkstadsindustri som består av en byggnad i Ludvika. Själva byg...

Nya raketskolan

Nya raketskolan

Tillbyggnad | Kiruna | ca 250 mkr

Tillbyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 2 byggnader i Kiruna på 4 v...

Facebook

Facebook

Nybyggnad | Luleå | 800 mkr

Nybyggnad av industri som består av en byggnad i Luleå på 2 våningar varav et...

Manillaskolan

Manillaskolan

Ombyggnad | Stockholm | 45-50 mkr

Ombyggnad av utbildningslokaler som består av en byggnad i Stockholm. Själva ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår