Gyproc SlimWall System

Datum: 7 Dec 2021

Gyproc SlimWall är ett smart väggsystem som skapar nya möjligheter och större vinster, både när du bygger om och när du bygger nytt.

Med Gyproc SlimWall System får du ut fler kvadratmeter, ökar boytan och förbättrar byggkalkylen – utan att tappa brand- och ljudegenskaper.

Välj Gyproc SlimWall System – när det är insidan som räknas.

Öka boytan och förbättra byggkalkylen med Gyproc SlimWall System

Gyproc Byggoptimering handlar om vara så effektiv i byggandet som möjligt. Genom att bygga så slanka innerväggskonstruktioner som möjligt kan man förutom en effektivare produktion skapa rymd men inte tillgodose sig den extra golvytan. Ytterligare en dimension av att optimera byggandet är alltså att kunna maximera säljbar eller uthyrningsbar yta genom att välja rätt innerväggssystem till rätt byggnadsdel.

Gyproc SlimWall System är Gyprocs lägenhetsskiljande vägg som kraftigt förbättrar byggkalkylen och de ekonomiska förutsättningarna för en byggnad under hela dess livslängd. Väggens uppbyggnad möjliggör en 50 mm tunnare väggkonstruktion vilket frigör 1 m² / 20 lpm vägg. Detta utan att gå miste om väggens ljudegenskaper.

Gyproc SlimWall System bygger på att man ersätter en Gyproc Normalgips mot en Gyproc Habito på vardera sidan om väggen och därmed kan man dimensionera ner stommen från en dubbel 70 mm till en dubbel 45 mm stålstomme. Man behöver heller inte använda träskivor och träkortlingar eftersom infästningar* kan göras med en helt vanlig träskruv direkt i Gyproc Habito utan att använda plugg eller ankarinfästning.

Optimeringsexempel

Effekten av att använda Gyproc SlimWall System är en 50 mm tunnare väggkonstruktion som frigör 1 m² / 20 lpm vägg. Om m² priset för en nyproducerad bostadsrätt är 50 000kr så blir det en direkt effekt på projektets resultat per 20 lpm lägenhetsskiljande vägg. Talar vi om avgifter till en bostadsrättsförening eller intäkter för hyresrätter så innebär 20 lpm vägg ytterligare 1 m² att debitera och allt detta utan att noterbart öka kostnaderna för aktuell byggnadsdel.

*Om man inte har behov av att kunna göra infästningar i Gyproc Habito går det att använda Gyproc Robust istället.

Referensprojekt från Gyproc, Saint-Gobain Sweden AB

ABB

ABB

Nybyggnad | Ludvika | ca 300 mkr

Nybyggnad av verkstadsindustri som består av en byggnad i Ludvika. Själva byg...

Nya raketskolan

Nya raketskolan

Tillbyggnad | Kiruna | ca 250 mkr

Tillbyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 2 byggnader i Kiruna på 4 v...

Facebook

Facebook

Nybyggnad | Luleå | 800 mkr

Nybyggnad av industri som består av en byggnad i Luleå på 2 våningar varav et...

Manillaskolan

Manillaskolan

Ombyggnad | Stockholm | 45-50 mkr

Ombyggnad av utbildningslokaler som består av en byggnad i Stockholm. Själva ...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår