Drottningtorget, Trollhättan

Nybyggnad av centrumbebyggelse som består av en byggnad i Trollhättan på 2 våningar. Själva byggnationen startade april 2020 med en beräknad byggtid på 7 månader till en uppskattad kostnad av 10-15 mkr över en bruttoyta på 900 kvadratmeter.

Byggherre var Kraftstaden Fastigheter Trollhättan och som arkitekter anlitades Contekton Arkitekter Fyrstad. Projektet utfördes i form av partnering som hanterades av SERNEKE Sverige som totalentreprenör.,..

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

JOM / Järn i offentlig miljö

Skapande av en ljusallé med stamskydd Robus med Ledlist

JOM har tillsammans med Trollhättan Stad vidareutvecklat en av våra befintliga och storsäljare -Stamskydd Robur -genom att tillsätta en list på översta ramen med plats för LED belysning. Syftet var att hitta ett nytt sätt att placera ljuskällan ovan jord för att undvika snö och grus som begränsar eller hindrar ljuskällan.

– ”Som del i ombyggnationen av Drottningtorget i Trollhättan så sökte vi ett nytt sätt att belysa vår nya allé”, säger Daniel Moreno på Trollhättan Stad,

Våra erfarenheter med trädbelysning i form av markstrålkastare är att det ofta innebär mycket underhåll. Vi sökte därför ett alternativt sätt för att belysa allén och idén om att integrera denna i stamskyddet väcktes. Efter en provbelysning med ledslinga på ett befintligt stamskydd så kontaktades JOM för att se hur möjligheterna var att göra de modifieringar som krävdes för att integrera en ljusslinga i detta.” säger Daniel Mesa Moreno på Trollhättan Stad.

JOM - Järn i Offentlig Miljö - erbjuder högkvalitativa gjutjärns- och smidesprodukter för skydd, utsmyckning och funktion i offentliga miljöer. JOM är specialister på ändamålsenliga och specifika konstruktioner för offentlig miljö och förvaltar det hantverkskunnande som krävs för att rekonstruera och reproducera klassiska former och funktioner. Vi satsar också på utveckling inom teknik, form och funktion som möter nutida och framtida krav och samarbetar med uppdragsgivaren för att tillmötesgå krav och önskemål om mest ändamålsenliga resultat och kostnadseffektivitet. Stort fokus ligger nu på den hållbara staden ur säkerhetssynpunkt samt hantering av dagvatten genom konstruktion av betongelement till en funktionell regn/växtbädd för infiltrering och fördröjning av dagvatten.


Arkitekt
Contekton Arkitekter Fyrstad AB
Byggentreprenör
SERNEKE Sverige AB
Byggherre
Kraftstaden Fastigheter Trollhättan AB
Hyresgäst
Film i Väst AB
Hyresgäst
God Mat & Company Sweden AB
Hyresgäst
Gourmetkorv City GBG AB
Hyresgäst
Visit Trollhättan-Vänersborg AB
Totalentreprenör
SERNEKE Sverige AB

Produktkopplingar

Trädskydd

Träd i gatumiljö måste ges förutsättningar för att överleva. Detta skapas bland annat via fysiska åtgärder för ...


Projektdata

Nybyggnad av torgbyggnad i Trollhättan
Drottningtorget
Trollhättan
Trollhättan
Västra Götaland
Värde(Milj.):
10-15 Mkr
Entr.form:
Partnering
Huskroppar:
1
Bruttoyta:
900
Våningar:
2
Byggstart:
april 2020
Färdigt:
oktober 2020
Byggtid:
7 Månader
Skapades:
2019
Uppdaterades:
2020-10-14

Relaterade projekt

Åsiden Senter

Åsiden Senter

Drammen


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår