Arkitektur redan vid tröskeln

Datum: 20 Nov 2018

Larsen Waterfront
Larsen Waterfront är en unik byggnad som ritats av Henning Larsen Architects och ligger på en unik plats i Aalborg, vid hamnområdet. Larsen Waterfront har totalt 254 ungdomsbostäder fördelade på två fastigheter på våning 2–7 respektive våning 3–15. På bottenvåningen finns det en restaurang – och administrationslokaler för Himmerland Boligforening. Projektet är ett exempel på hur man med enkla arkitektoniska medel kan bygga ett subventionerat boende i ett av de bästa lägena som granne till andra ikonbyggnader i Aalborgs hamnområde, som Musikkens Hus och Nordkraft. Himmerland Boligforening har valt att kalla den mer än 14 500 m² stora byggnaden för Larsen Waterfront, för att hedra arkitektfirman.

I nära samarbete med Siedle Studio-Partner – Erik Fals A/S
Projektet installerades av Siedle Studio-Partner, Erik Fals A/S, som har stor kompetens inom Siedles system. Siedle levererar genomtänkta lösningar av högsta kvalitet, anpassade efter kundens behov. Genom ett positivt och seriöst samarbete med Siedle Studio-Partner Erik Fals, valde man en lösning där insidan och utsidan flyter ihop, där flexibilitet och design är i fokus. Lösningen passar fint till byggnaden och dess ingångsparti och därmed främjas arkitekturen redan vid tröskeln. En fin, varm minimalism som framstår lika tidsenlig som tidlös. En tidlös design som på ett stillsamt sätt harmonierar vackert med byggnadens arkitektur. Projektet Larsen Waterfront är ett riktigt bra exempel på en Siedle-lösning vid huvuddörren, där design och arkitektur tillsammans skapar de perfekta ramarna för en arkitektonisk helhetsupplevelse.

Systemlösning i designserien Siedle Vario
Vid ingången till ungdomsbostäderna i Larsen Waterfront tas besökarna emot av en video-, kommunikations- och systemlösning vid tröskeln i tillträdesmiljön. Lösningen i designlinjen Siedle Vario är utrustad med lysdiodbelysning, uppringningsdisplay och svarstelefon med högtalarfunktion. I Himmerland Boligforenings administrationslokaler används däremot Siedle Varios brevlådeanläggning, fristående ställ, lysdiodbelysning och nätverksbaserad åtkomstkontroll. Inuti Himmerland Boligforenings administrationslokaler visar videopanelerna, med sina stora skärmar, vem som står utanför dörren. Vid behov kan videobilden hämtas över till displayen med ett knapptryck. På så sätt kan man alltid hålla ett öga på dörren, på ett diskret sätt. Anläggningarna ska naturligtvis vara lika representativa och eleganta som själva byggnaden.

Siedle Vario
Siedle Vario innefattar ett moduluppbyggt system, designat för alla ingångar. Siedle Vario finns i en mängd färger och med en mängd möjligheter, och kan byggas upp på många olika sätt. Det finns knappt några krav på kommunikationen i ingångspartiet, som Siedle Vario inte kan uppfylla. De kan kombineras med alla funktionsmoduler och anpassar sig efter varje designönskemål och varje arkitektoniskt krav. Även Siedle Varios brevlådor är en del av systemkonceptet.

Siedle-partner
”Siedle Nordic A/S fokuserar mycket på att optimera och dela sin kunskap med kunder och partner. På så sätt hjälper vi dem också att säkerställa att deras kunder gör rätt val. Vi arbetar medvetet på att skapa en kultur där vi fokuserar på kunskapsdelning med våra kunder på en hög nivå”, säger Siedle Nordics administrativa chef, Per Thomsen.

Företagsprofil – Siedle Nordic A/S
Siedle uppfyller alla säkerhetskrav vid ingången till en byggnad utan att kompromissa med det visuella intrycket. Med Siedles produktportfölj och möjligheten till skräddarsydda lösningar, kan kommunikations- och systemlösningar vid tröskeln i tillträdesmiljön planeras in som en väsentlig del av arkitekturen. Den tyska verksamheten är erkänd som den ledande inom kommunikations- och systemlösningar vid tröskeln i tillträdesmiljöer och har varit aktiv i norden under de senaste 30 åren vid profilerade och arkitektoniska byggnader. Lösningarna från Siedle respekterar byggnadens överordnade linjer och estetiska uttryck, så att de alltid lever upp till kundens förväntningar och alltid har användarvänligheten i fokus. Siedle sätter kundernas behov, driftsäkerhet och systemsäkerhet allra högst, vilket innebär att integrationsmöjligheterna i deras system är talrika och omfattar många olika aspekter.

Mer information finns här: www.siedle.se, tel. 077-1188 890.

Fakta
Byggherre: Himmerland Boligforening
Huvudentreprenör: A. Enggaard A/S
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Partner: Siedle Studio-Partner Erik Fals A/S
Rådgivande elingenjör: COWI

Referensprojekt från Siedle Nordic Filial Sverige

Chesa Futura

Chesa Futura

St. Moritz

Hotel Q

Hotel Q

Berlin

Antivilla

Antivilla

Berlin

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår