Tofta Bil

Tofta Bil i Kristianstad är en Citroenåterförsäljare med lång historia och otvetydigt en av regionens stora märkesrepresentanter. Nyligen har Lindab levererat ett komplett hallkoncept till deras nybyggda 3 500 m2 stora bilanläggning.


Produktkopplingar: Hallar

Hallar

Vi levererar din hallbyggnad

Vi arbetar inte med standardmått, utan anser att det är dina behov som ska styra. Vi jobbar däremot mycket med standarddetaljer för att kunna erbjuda en så prisvärd byggnad som möjligt. Oavsett som du vill bygga en hall för padeltennis eller en stor lagerlokal så kan vi hjälpa dig.

”Vi har mycket god erfarenhet av Lindab, så när Tofta bil kom med sin förfrågan var det som Hans Hellberg säger inte mycket att fundera på”, berättar Lars Stjärnkvist, Kiaby Plåt och Bygg. ”Hallar ingår som en viktig del av vår verksamhet och till 99% så är det Lindab som levererar. Deras hjälp med projektering och konstruktion är mycket värdefull. Dessutom stämmer allt och är som de utlovat, från leverans till produktkvalitet. Det tycker vi är kanon!”

Om valet av halleverantör gick snabbt, så fick frågan om utformning och disposition av hallen talite längre tid. ”Vi har faktiskt själva ritat 95% av byggnaden och låtit en arkitekt ta den allra sista biten”, fortsätter Hans Hellberg. ”Alla våra anställda – säljare, kontors- och verkstadspersonal – fick rita ’sin egen’ bilfirma. Allt detta resulterade i en tydlig bild av hur det skulle se ut, och med Lars Stjärnkvists och arkitektens hjälp kunde vi sedan fastställa byggnadens slutliga utformning.”

Lindabs leverans omfattar hela stålstommen med fackverk, fasader med Monowallpaneler samt fönsterpartier. Till detta kommer hela 22 st Lindab Doorline takskjutportar samt ett komplett Rainlinesystem för takavvattning. Dessutom är byggnadens kanalsystem ett Lindab Safe-system som monterats av Everöds El. ”Att vi använt så många portar beror på att varje bilserviceplats har sin egen infart, ett resultat av vår ’medbestämmandearkitektur”, avslutar Hans Hellberg. ”Vi är så här långt mycket nöjda med hela projektet och nu uppför vi ytterligare en byggnad som skall inhysa ett bilrekonditioneringsföretag och en däckfirma.”

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Byggherre
Tofta Bil AB

Fler produkter från Lindab Sverige AB

Plåt & Metaller

Plåt & Metaller

Plåt är ett tidlöst, formbart och exklusivt takmaterial, som har uppskattats ...


Stålprofiler

Stålprofiler

Stål är ett byggmaterial som inte sviker dig. Lindab erbjuder inner- och ytte...


Tak

Tak

Lindab erbjuder ett brett utbud av profilerad stålplåt i många olika kulörer....


Takavvattning

Takavvattning

När du väljer takavvattning från Lindab får du ett kvalitetssystem som är hål...


Referensprojekt från Lindab Sverige AB

Padelhall Kristianstad

Padelhall Kristianstad

Nybyggnad | Kristianstad | 2,4 Mkr

Nybyggnad av tennishall i Kristianstad. Själva byggnationen startade oktober ...

Tre Skåne

Tre Skåne

Sanering | Malmö | Ej officiell

Sanering av flerbostadshus som består av en byggnad i Malmö på 10 våningar. S...

Ystads badhus

Ystads badhus

Nybyggnad | Ystad | 228 mkr

Nybyggnad av simhall som består av en byggnad i Ystad på 2 våningar. Själva b...

Malmö Live

Malmö Live

Nybyggnad | Malmö | 1,8 mdkr

Nybyggnad av hotell som uppgår till 4 byggnader i Malmö med 375 lägenheter på...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår