Visste du att över 75 procent av våra produkter tillverkas i Sverige?

Datum: 22 Aug 2022

Ja, det stämmer. Över 75 procent av våra produkter tillverkas i egna anläggningar i Dalstorp vilket skapar fördelar när det gäller till exempel flexibilitet, ledtider, logistik och miljö. Med en lång och innovativ historia som badrumsinredare skapar vi tidlös badrumsinredning med äkta och hållbara material. I våra produktionsanläggningar lever hantverkstradition sida vid sida med innovation och stilsäker design. Genom att skapa och utveckla alla våra produkter själva, hemma i Sverige nära kunderna, kan vi ta ansvar för att de håller högsta kvalitet. Dessutom mönsterskyddar vi dem, vilket garanterar deras unicitet. Att skapa hållbar inredning som består år efter år är en självklarhet.Svedbergs hållbarhetsarbete blir aldrig riktigt färdigt

Det vore enkelt att slå på stora trumman och påstå att vi kommit långt med vårt hållbarhetsarbete. I själva verket har vi bara börjat och då har vi ändå hållit på i ganska många år, drygt hundra faktiskt. Men sanningen är den att vi aldrig kommer att bli riktigt färdiga, för det finns ständigt nya utmaningar till förbättringar.Vad har vi gjort, vad gör vi och vad tänker vi göra?

Vill du ha det långa svaret rekommenderar vi att du läser hållbarhetsrapporten i vår senaste årsredovisning. Den går enkelt att ladda hem på vår sajt. Det är kanske ingen kioskvältare men för den riktigt intresserade utlovar vi konkreta insatser som bygger på Agenda 2030, FN:s Global Compact, lagar och förordningar samt vår alldeles egna uppförandekod. Vill du ha en kortare version har vi kokat ned allt till några punkter som du kan läsa här.

Våra fem fokusområden är:

– Minska våra produkters miljöpåverkan
– Minska utsläpp av växthusgaser
– Resurseffektivitet
– Ansvarstagande verksamhet
– Trä från hållbart och uthålligt skogsbruk
Noga utvalda material

Hos oss görs allt med noggrannhet och precision, som till exempel att välja material. De är noga utvalda både för utseendets och hållbarhetens skull. Form, ytor och strukturer - allt spelar in. Våra trämöbler behandlas till exempel i sju steg för att få ett långt och lyckligt liv.Färdigmonterat och klart

Vi färdigmonterar alla badrumsmöbler så att alla luckor och lådor är på plats samt säkerställer elen. Det innebär minimalt arbete för både slutkunder och hantverkare. När produkten lämnar vår fabrik i Dalstorp vet vi att allt fungerar. Det är en trygghet både för dig och oss!Egen unik lackeringsmetod

Vår egen unika lackeringsmetod säkerställer fuktbeständigheten och produktlivslängden. När vi lackerar våra trämöbler används tre lager grundlack och en topplack. Mellan varje lackering torkar vi med UV-ljus. Vi använder syrahärdande färger och lacker som tränger in i materialet och förseglar träskivan mot fukt.Garanti fram till 2042?

Vi har designat och tillverkat möbler för hemmets mest utsatta miljö sedan 1962. De tål att användas flera gånger om varje dag. Svedbergs är ett tryggt val i vått och torrt. Vi erbjuder alltid 20 års garanti på våra möbler, duschar, duschkabiner och duschväggar. På våra handdukstorkar, badkar, blandare och wc gäller 5 års garanti.

Referensprojekt från Svedbergs i Dalstorp AB

BRF Knytkalaset

BRF Knytkalaset

Nybyggnad | Malmö | 70 Mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Malmö med 44 lägenh...

Rakennusliike Lapti - Tammiston Emil
Sjösidan 2, Tranemo Park
Villa Lippa

Villa Lippa

Lohja

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår