Villa i Norge

Symbios mellan natur och design.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Parador GmbH

Symbios mellan natur och design

I södra Norge, en och en halv timme från Kristiansand, har Christian Wirth förverkligat en livsdröm: ett hus i Norge. På 700 meters höjd reser sig den moderna byggnaden, byggd i träkonstruktion, framför den imponerande naturen i skidområdet Telemark. Fyra månader om året ligger det snö här, på sommaren inbjuder landskapet till vandring, fiske och svampplockning.

"Jag har förälskat mig i landet, dess natur och människorna här", berättar Christian Wirth. I december 2020, mitt under coronapandemin, beslutade IT-entreprenören att förverkliga sin långvariga önskan att bygga ett hus i Norge. Därefter gick allt snabbt: i april året därpå började byggandet, och i februari 2022 stod huset klart. Kombinationen av typiska nordiska element, samtida design och det naturinriktade byggandet med trä smälter perfekt in i Telemarks bergen.

De höga taken inuti ger det rymliga vardags- och matområdet höjd och lätthet. Golv-till-tak-fönster i en stor glasfront ger utsikt över bergen och betonar ytterligare rummets öppenhet. Ljust trä, moderna möbler i beige och utvalda accessoarer skapar mysighet och nordisk atmosfär.

Den perfekta kompletteringen erbjuder Modular ONE, det innovativa designgolvet från Parador. Modular ONE är en riktig allrounder som inte bara är slitstark och lättskött, utan tack vare fukttålighet och hög dimensionsstabilitet kan användas i alla rum - även i badrum och vinterträdgård. Dessutom är detta mångsidiga golv särskilt tyst och behagligt fotvarmt tack vare sin integrerade akustikdämpning och elastiska yta. Modular ONE imponerar dessutom med en extremt autentisk yta som känns som riktigt trä och ser ut som riktigt trä tack vare en extremt matt finish. Modular ONE är PVC- och mjukmedelsfritt, "made in Germany" och uppfyller de högsta kraven på boendehälsa – en riktig allround-talang och därmed det perfekta golvbeläggningen för Christian Wirths hus.

"Vid val av golv var det viktigt för mig att golvet var robust och lättskött samt klarade vatten bra. Med de stora mängder snö som faller här varje år är det nödvändigt", säger Frankfurtbon. Samtidigt skulle golvet passa husets naturliga atmosfär, utstråla värme och lugn. Så valet föll på den ljusa dekoren "Ek nordisk slipad" i en modern råträ-look. "Jag uppskattar bra idéer", berömmer IT-entreprenören designgolvets produktfördelar. Modular ONE-lamellbrädorna sträcker sig över cirka 130 kvadratmeter i husets vardags- och sovområde. Förutom den robusta ytan och den autentiska trälooken var det framför allt aspekterna hållbarhet och boendehälsa som utgjorde en väsentlig anledning för valet av Modular ONE. "Golvläggaren lyfte dessutom fram den enkla hanteringen vid installation och det integrerade stegdämpande skyddet av kork", berättar Christian Wirth.

I samspel med de andra träelementen bevisar Modular ONE sitt särskilt autentiska design: den ljusa ekdekoren framhäver en betoning på det nordiska och harmonierar perfekt med husets interiör. Sin dröm om ett hus i Norge har Christian Wirth verkligen kunnat förverkliga här.


Produktkopplingar

Designgolv Modular ONE

Symbios mellan natur och design

I södra Norge, en och en halv timme från Kristiansand, har Christ ...


Relaterade projekt

Antivilla

Antivilla

Berlin


Beddinge Strand

Beddinge Strand

Beddinge Strand

Det elsmarta ekohuset

Det elsmarta ekohuset

Vallen­tuna

Möt familjen som bygger Sveriges elsmar­taste hus.


DisponentVilla

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår