Privat villa i Mjällby

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Enertech AB CTC

Efter 44 år med samma oljepanna från CTC kände Klas­Göran och Inger Nilsson att det var dags att förnya sig. Idag sköter värmepumpen CTC EcoAir 406 uppvärmningen tillsammans med elpannan CTC EcoEl 1550. Det har både gett stabilare värme och rejält sänkta driftskostnader.

Klas-Göran och Inger Nilsson bor i en villa på 132 kvadratmeter, belägen i Mjällby i Sölvesborg. Här flyttade de in redan 1970.

– Hustrun ritade kåken och jag byggde den. Vi installerade en oljepanna från CTC från början, som efterhand kompletterades med en värmepatron, berättar Klas-Göran.

CTC-kunder sedan 1970
Idag bor makarna fortfarande kvar i huset och den gamla oljepannan stod för värmeförsörjningen ända fram till 2013, då den byttes ut mot en CTC-elpanna. Ett par år därefter installerade man även en CTC värmepump.

– Valet av fabrikat kom sig inte av en slump direkt. Vi har varit CTC trogna ända sedan 1970 och har alltid varit nöjda kunder, säger Klas-Göran.

Tyst och ekonomisk
Inför köpet av värmepumpen var de lite fundersamma till om ljudnivån skulle vara störande. De farhågorna skulle visa sig helt onödiga. Istället fick de en glad överraskning när el-räkningarna började dimpa ner i brevlådan.

– Värmepumpen går jättetyst och vi har sparat in 11 700 kronor i uppvärmningskostnader – på bara ett år.

Sänkta driftskostnader i all ära men det som ändå har imponerat mest på Nilssons är hur stadig inomhustemperaturen har blivit, oavsett hur varmt eller kallt det är ute.

– Vi har aldrig haft så jämn och fin värme som vi har nu. Det spelar ingen roll om vi eldar i braskaminen inne eller om det är tio minusgrader ute – temperaturen i huset är alltid stadiga 22 grader. Att vi därutöver sparar pengar är ju helt fantastiskt, säger Klas-Göran.


Produktkopplingar

Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 400

CTC EcoAir 400, en serie luft/vattenvärmepumpar med en effekt på 6-17 kW. Modell: 406-420

CTC EcoAi ...


Relaterade projekt

Antivilla

Antivilla

Berlin


Beddinge Strand

Beddinge Strand

Beddinge Strand

Billdals strandäng

Billdals strandäng

Göteborg

I Billdals Strandäng byggs 35 miljövänliga bostäder i villor och parhus int...


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår