Vibratec gymgolv

Datum: 27 Okt 2022

Elastiska gymgolv för vibrations- och ljudisolering.

Anpassade golv för gym och fitness blir allt viktigare, då stadsutvecklingen leder till mindre avstånd mellan boende, transport, shopping och fysiska aktiviteter. Byggnader som inhyser både gymlokal och boende blir allt vanligare, främst i städer med högre befolkningstäthet. Det är oundvikligt att vibrationer och buller från gymanläggningarna påverkar omgivningen. Det är dock möjligt att ha boende och träningslokal som grannar med rätt akustisk lösning i träningsanläggningen.

I Vibratec fokuserar vi på att designa elastiska flytande golv för alla typer av aktiviteter - golvets utformning och uppbyggnad har stor inverkan på stomljudsnivåerna i byggnaden. Av erfarenhet vet vi att man kan förvänta en förbättring på 20 dB eller mer av stomljudsnivåerna när vi använder en golvlösning med diskreta elastiska kuddar jämfört med en heltäckande gummimatta. Vibratec använder sedan många år tillbaka vårt VT-BAT-system, som är mycket effektivt och lätt att installera. Vi har också flera andra golvsystem såsom VT-FLOAT, VT-dBlock och VT-JFS för olika tillämpningar och anpassning utifrån projektets behov.

Hela vårt utbud av golvlösningar kan ses på vår hemsida.
Vibratec är inte bara en leverantör; vi genomför även nyckelfärdiga projekt med installation utförd av våra kompetenta installationsteam. Vi samarbetar med arkitekter, byggnadsingenjörer och akustikkonsulter för att hitta den bästa lösningen för ditt projekt. I våra nyckelfärdiga projekt görs ofta först en mindre testplattform (för släpp av vikter mm), innan beslut om att bygga hela golvet.

Referensprojekt från Vibratec Akustikprodukter AB

Traversen 18

Traversen 18

Nybyggnad | Sollentuna | ca 250 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Sollentuna med 230 ...

Bagers Bro

Bagers Bro

Nybyggnad | Malmö | 200,0 Mkr

Nybyggnad av gångbro i Malmö. Själva byggnationen startade januari 2010 med e...

Biograf i Västerås

Biograf i Västerås

Ombyggnad | Västerås | ca 60 mkr

Ombyggnad av biograf som består av en byggnad i Västerås. Själva byggnationen...

Ulvsundadepån

Ulvsundadepån

Nybyggnad | Stockholm | 120-150 Mkr

Nybyggnad av spårvagnsdepå som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggn...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår