Ljudisolerande undertakssystem för en bättre ljudmiljö!

Datum: 25 Maj 2023

Ljudisolerande undertakssystem för en bättre ljudmiljö!Ljudisolering av tak är en avgörande faktor för att skapa en trivsam ljudmiljö inomhus, oavsett om det handlar om en bostad, en arbetsplats eller ett offentligt utrymme. Buller från ovan- eller underliggande utrymmen kan skapa störningar som påverkar koncentrationen, hälsan och välbefinnandet hos människor. Ofta är det inte själva ljudkällan som hörs, utan en resonans från andra ytor eller strukturer som sprider ljudvågorna vidare. Genom ljudisolering kan man minska bullernivåerna och skapa en tyst och behaglig miljö.

Det finns flera tekniker för att ljudisolera tak. En metod är att installera ett upphängt innertak som skapar en luftspalt mellan bjälklaget och det nya innertaket. Med elastiska hängare isoleras taket från den bärande konstruktionen och man kan sänka ljudnivåerna för luftburet buller och stegljud. I miljöer med höga krav på ljudisolering, som till exempel musikstudior, kan fjädrar användas för att uppnå en ännu lägre resonansfrekvens och därmed en ännu bättre ljudisolering.

På Vibratec har vi expertisen för att hjälpa er med ljudisolering av tak och andra ytor för att förbättra ljudmiljön.

Våra produkter för takupphängning och ljudisolering:

VT-MCH- En hängare som kan monteras antingen mot vägg eller pendlas från tak. Hängaren kan användas tillsammans med Vibratec’s klick-fäste och plåtprofiler för takupphängning, eller som den är för upphängning av utrustning som högtalare, rör eller ventilation.
Läs mer om VT-MCH här.

VT-MSH- En fjäderhängare som kan monteras antingen mot vägg eller pendlas från tak. VT-MSH kan användas tillsammans med Vibratec Klick-fäste och plåtprofiler för takupphängning, eller som den är för upphängning av utrustning som högtalare, rör eller ventilation.
Läs mer om VT-MSH här.

VT-ACC- Takhängare för direktmontering mot befintligt tak och med klick-fäste som passar till Vibratec’s plåtprofiler. Hängaren är tillverkad av aluzink och fungerar under belastning som en symmetrisk bladfjäder. Till skillnad från våra andra undertakssystem har VT-ACC en fast höjd.
Läs mer om VT-ACC här.

VT-CBC- Ett undertaksystem med elastiska hängare, primär- och sekundärreglar där alla delar klickas fast i varandra. Resonansfrekvensen kan justeras genom att använda Regufoam-kuddar i olika tjocklekar.
Läs mer om VT-CBC här.

VT-SFC- Ett undertaksystem med hängare och primärreglar som klickas samman. Hängarna kan pendlas ner eller monteras dikt an mot befintligt tak.
Läs mer om VT-SFC här.

Vi kan också tillhandahålla skräddarsydda upphängningar som uppfyller specifika krav på installation, justering eller isolering för att säkerställa den bästa lösningen utifrån specifika behov.

Referensprojekt från Vibratec Akustikprodukter AB

Traversen 18

Traversen 18

Nybyggnad | Sollentuna | ca 250 mkr

Nybyggnad av flerbostadshus som uppgår till 2 byggnader i Sollentuna med 230 ...

Bagers Bro

Bagers Bro

Nybyggnad | Malmö | 200,0 Mkr

Nybyggnad av gångbro i Malmö. Själva byggnationen startade januari 2010 med e...

Biograf i Västerås

Biograf i Västerås

Ombyggnad | Västerås | ca 60 mkr

Ombyggnad av biograf som består av en byggnad i Västerås. Själva byggnationen...

Ulvsundadepån

Ulvsundadepån

Nybyggnad | Stockholm | 120-150 Mkr

Nybyggnad av spårvagnsdepå som består av en byggnad i Stockholm. Själva byggn...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår