Tolerud Bostadsrättsförening valde KAMI TerraPLEGEL®

Datum: 25 Jun 2024

Tolerud Bostadsrättsförening i Konnerud, Drammen, består av 152 bostäder i parhus byggt 1977. Inför reinvesteringen i ny takbeläggning anlitade man Buskerud Blikk som efter konsultation med bostadsrättsföreningen lade KAMI:s populära premiumtak TerraPLEGEL® enkupig i svart.

– Vi rekommenderade KAMI TerraPLEGEL® som med sin kraftiga plåt och beläggning av kvartssand ger ett extremt tåligt och dessutom vackert tak. Vi har använt TerraPLEGEL® i ett flertal takprojekt då tåligheten också gör plåten fullt ut gåbar vilket underlättar vid hantering och montering. Kvartssanden ger också TerraPLEGEL® en halkfri yta som förhindrar att snön glider ner mot takfoten och överbelastar snörasskydden, säger Eddie Horpestad på Buskerud Blikk.

Modernare utseende
Totalt monterades över 12 000 kvadratmeter TerraPLEGEL® som levererades komplett med snörasskydd, takstege och glidskydd.

– I samband med takbytet förlängde vi taken och byggde upp dem med tre vindskivor för att ge bostäderna ett bättre och modernare utseende jämfört med byggåret. Alla hängrännor, stuprör och beslag är svarta för att matcha KAMI:s TerraPLEGEL®, säger Eddie Horpestad.

Läs mer om TerraPLEGEL® här

Besök Kami

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår