St Eriks ögonsjukhus

Individanpassat ögonsjukhus för 12.000 operationer om året.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Arcona

Arcona har varit med och uppfört S:t Eriks Ögonsjukhus, Eye Center of Excellence. Sveriges enda sjukhus specialiserat på ögonsjukvård. Här samlas vård, forskning, utbildning och utveckling under ett och samma tak i en byggnad med oavbruten vård och kapacitet att genomföra 12.000 operationer om året. Med ögonsjukvård i världsklass.

Engagemang genom hela processen
Arcona har gått in som totalentreprenörer för S:t Eriks Ögonsjukhus i kvarteret Patienten. Ett ansvar som inneburit hela kedjan från tolkande av ramhandling och upprättande av systemhandling till ett fullt färdigt säkert och användarvänligt sjukhus.

— I ett så här komplext projekt är det bra att vi har fått vara med från ett så pass tidigt skede. Vi har kunnat nyttja hela vår koncerns kapacitet, där Veidekke Anläggning gjorde den mycket svåra grundläggningen. För att skapa delaktighet från alla parter har vi använt oss av ICE-projektering där engagemanget från beställare, hyresgäster och entreprenörer har varit en viktig byggsten för oss genom hela projektet. Så beskriver Arconas affärschef, Rafed Elbasam, några av framgångsfaktorerna.

Idag möter ögonsjukhuset kriterierna för Miljöbyggnad Guld och har ett stort fokus på att ta fram system som minimerar och sänker energiförbrukningen. Dessutom är byggnaden flexibel och långsiktigt konstruerad för att underlätta framtida ombyggnader.


Relaterade projekt

Ager Medicinae

Akademiska Sjukhuset

Akademiska Sjukhuset

Ombyggnad | Uppsala | 60,0 Mkr

Ombyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Uppsala på ett vånin...


ARCUS Sports Clinic

Centrallasarettet

Centrallasarettet

Nybyggnad | Västerås | 133,0 Mkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Västerås. Själva byg...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår