Sjukhuset Nova, Jyväskylä, Finland

Ett förvånansvärt enkelt rörisoleringsprojekt.
Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Paroc AB

Höga krav på produkterna
Sjukhusmiljön ställer högre krav på materialen än vanligt. Eftersom endast produkter som uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna har valts för Nova, används Parocs produkter för isolering av ventilationskanaler och rörledningar. Enligt Peltonen har rörsystem och ventilationskanaler i Novas maskinrum, bilparkering och centralkök fyllts med enorma mängder av Parocs tekniska isolering. - Hittills har vi installerat över 15 000 m2 brand- och värmeisolering för ventilationskanaler och ventilationssystem och nästan 20 000 m rörisoleringar. Och mer kommer det att bli!

Det nya svarta inom brandisolering
Brandisoleringsprodukten för ventilationskanalerna byttes ut under projektets gång eftersom Paroc lanserade en ny brandisoleringsproduktfamilj som heter PAROC Hvac Fire BlackCoat, som ersätter produktfamiljen Comfort.

– Vi testade den nya BlackCoat-lösningen klädd med svart aluminiumlaminat som brandisolering för ventilationskanalerna. Enligt feedbacken från bygget är de nöjda med resultatet, säger Peltonen.

Förman Hongisto har förstahandskunskap om hur produkten presterar i det dagliga arbetet.

- Enligt installatörerna är PAROC HVAC Fire BlackCoat den bästa brandisoleringen. Jämfört med BlackCoats föregångare, den trådnätstäckta Comfort, är BlackCoat enklare att installera eftersom produkten är så vridstyv, vilket gör att den går snabbare att installera. Aluminiumyta på BlackCoat känns tjockare, så inga revor uppstår under installationen. BlackCoat-produkterna har med andra ord förtjänat sin plats i ett projekt som Nova, där särskild uppmärksamhet måste ägnas åt damm och inomhusluftens kvalitet.


Produktkopplingar

VVS

Installationer för värme, ventilation och sanitet (VVS) har till uppgift att göra våra hus till bekväma, säkra ...


Relaterade projekt

Akademiska Sjukhuset

Akademiska Sjukhuset

Ombyggnad | Uppsala | 60,0 Mkr

Ombyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Uppsala på ett vånin...


Centrallasarettet

Centrallasarettet

Nybyggnad | Västerås | 133,0 Mkr

Nybyggnad av sjukhus/lasarett som består av en byggnad i Västerås. Själva byg...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår