Skydda det som är nära och kärt för dig med 3M™ Fönsterfilm för säkerhet

Datum: 22 Nov 2021

Arvet för 3M™ Fönsterfilm för säkerhet

3M uppfann den första reflekterande fönsterfilmen 1966 och personer och företag över hela världen har litat på 3M:s fönsterfilmer i årtionden. 3M har alltid erbjudit fönsterfilmer som har olika fördelar och tillför saker på glaspartier på befintliga byggnader. Från funktioner för att förhindra glassplitter till skydd mot vandalism, från skydd mot inbrott till ökat skydd från påverkan av tryckvågor.

En bra produkt kräver rätt tillämpning. Därför har 3M ett partnernätverk vi litar på och en 3M-garanti som säkerställer att filmen monteras i enlighet med våra standarder och så att du blir nöjd med den.

Testad och omtestad

På grund av den specifika användningen av varje 3M fönsterfilm testas varje film enligt relevanta europeiska och internationella standarder.

Glaskross – Vid testet används en pendel för att simulera ett tungt föremål som slår in i ett glasparti. I verkligheten kan det vara människor eller djur. Det handlar inte bara om att skärvorna hålls ihop, utan också om att personen inte ska "falla" igenom glaspartiet.

Motstånd mot manuella attacker – Dessa tester efterliknar kraften hos en sten som kastas mot fönstret och/eller ett basebollträ som försöker krossa glaset vid ett upplopp eller inbrott. För att simulera detta tappas ett lättare men snabbrörligt föremål på glasfilmsystemet.

Sprängningstest – Detta test använder verkliga explosioner för att fastslå glasfilmsystemets förmåga att minska påverkan från tryckvågor. Detta system kan till och med förbättras genom att man förankrar filmen i ramen.

Spontan glasbrott – Glas kan också gå sönder utan att stå under någon "direkt" påverkan av något. Seismiska incidenter, termisk belastning, nickelsulfidpartiklar eller meteornedslag kan krossa ett glasparti. Om skärvorna i glaspartiet hålls kvar och samman kan man undvika skador och olyckor.

Hitta din 3M™ Fönsterfilm för säkerhet

3M erbjuder en rad fönsterfilmer för säkerhet så att du kan välja den bästa lösningen för dina behov. Sortimentet innehåller 3M™ Scotchshield™ Ultra serien, 3M™ Safety serien, 3M™ Safety Exterior serien och 3M™ Ultra Combination Films.

Om du vill veta mer och hitta den bästa lösningen för dina behov, besök 3M Fönsterfilmer | 3M Storbritannien

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår