Skanskvarnsskolan

Ombyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 4 byggnader i Stockholm. Själva byggnationen startade januari 2023 med en beräknad byggtid på 17 månader till en uppskattad kostnad av 65-70 mkr.

Byggherre var Skolfastigheter i Stockholm SISAB . Projektet utfördes i form av utförandeentreprenad och SBG Byggen blev utsedd till generalentreprenör.

Exempel på andra företag som har varit inblande i projektet är Coordia Consult som projektledare, som ventilationsentreprenör arbetade VENT Projekt och Stockholms Rörvision anlitades som VS-entreprenör. Elinstallationerna hanterades av Ohmegi Elektro samtidigt som Golvuppdraget i Stockholm utsågs till golventreprenör och Bröderna Siljendahl Måleri hade hand om måleriarbetet.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Arcona

Arcona har fått i uppdrag av SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) att bygga en ny skolbyggnad och bygga om skolgården vid Skanskvarnsskolan i Årsta strax utanför Stockholm. Projektet är en generalentreprenad som påbörjas i mitten av juni och ska vara färdigställt till juni 2022. Kontraktssumman är på 147 MSEK.

Skanskvarnsskolan ska byggas ut för att klara av dagens krav för skollokaler och för att få plats med alla elever de kommande åren. Projektet avser rivning av ett hus och byggnation av en ny skolbyggnad på 6.000 kvm BTA bestående av idrottshall, storkök, matsal samt verksamhetslokaler för skola och fritids. Ombyggnad av skolgården samt en väg med vändplan intill skolan ingår också i entreprenaden. Skol- och förskoleverksamhet kommer vara igång i övriga skolbyggnader och på kringliggande skolgård under hela entreprenadtiden. Den nya byggnaden ska certifieras enligt systemet Miljöbyggnad, med totalbetyget SILVER.

– Vi är otroligt glada och stolta över att återigen samarbeta med SISAB och utbildningsförvaltningen i ännu ett fint projekt som Skanskvarnsskolan, säger Ella Bringle, projektchef på Arcona. Det är extra roligt att få vara med och bygga nya fräscha lokaler till våra barn och ungdomar. Skolan kommer vara i drift under hela entreprenadtiden vilket kommer innebära stort fokus på logistik, arbetsmiljö och på tredje-man.

– SISAB och utbildningsförvaltningen ser nu fram emot att få att förverkliga våra planer för Skanskvarnsskolans elever och personal tillsammans med Arcona. Det är ett fint projekt där alla inblandade har ett stort gemensamt ansvar inför barnen och Stockholms stad., säger Helene Logren, projektansvarig på SISAB.

För SISAB bygger Arcona även om Framtidens förskola Blågull i Hässelby och i höstas avslutades en omfattande renovering av Östra Reals gymnasium i Stockholm.


Byggentreprenör
SBG Byggen AB
Byggherre
Skolfastigheter i Stockholm AB SISAB
Elentreprenör
Ohmegi Elektro AB
Generalentreprenör
SBG Byggen AB
Golventreprenör
Golvuppdraget i Stockholm AB
Hissentreprenör
SMW Elevator AB
Hisskonsult
SMW Elevator AB
Markentreprenör
Markia AB
Målningsentreprenör
Bröderna Siljendahl Måleri AB
Plattsättningsentreprenör
EM Platt AB
Projektledare
Coordia Consult AB
Rivningsentreprenör
Destroy Rebuilding Company AB
Styr- och reglerentreprenör
Kieback & Peter AB
Stålentreprenör / Smide / Svets
Metrik Produktionsverktyg AB
Ventilationsentreprenör
VENT Projekt AB
VS-entreprenör
Stockholms Rörvision AB

Projektdata

Ombyggnad av Skanskvarnsskolan i Årsta, Stockholm
Skanskvarnsskolan, Hus B-E RINGSJÖN 1
Gullmarsvägen 62
Årsta
Stockholm
Stockholm
Värde(Milj.):
65-70 Mkr
Entr.form:
Utförandeentreprenad
Huskroppar:
4
Byggstart:
januari 2023
Färdigt:
maj 2024
Byggtid:
17 Månader
Skapades:
2021
Uppdaterades:
2023-05-05

Relaterade projekt

Adolfsbergsskolan i Örebro

Adolfsbergsskolan i Örebro

Utv. renovering | Örebro | 38 Mkr

Utv. renovering av utbildningslokaler som består av en byggnad i Örebro. Själ...


Åkanten

Åkanten

Ombyggnad | Sundsvall | 150 mkr

Ombyggnad av utbildningslokaler som uppgår till 4 byggnader i Sundsvall på 4 ...

Guldkroksskolan

Guldkroksskolan

Ombyggnad | Hjo | 28 Mkr

Ombyggnad av utbildningslokaler som består av en byggnad i Hjo på 2 våningar....


Hallenskolan

Hallenskolan

Nybyggnad | Kållered | ca 90 Mkr

Nybyggnad av utbildningslokaler som består av en byggnad i Mölndal på 2 vånin...


Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår