Säker Första Hjälpen för människor och planeten

Datum: 15 Maj 2023

Vi på Cederroth arbetar hårt för att kontinuerligt förbättra våra produkter och upprätthålla den höga kvalitet vi är kända för. Vi strävar alltid efter att minska vår klimatpåverkan och ge dig mer hållbara produkter. En del av vårt hållbarhetsarbete har handlat om att utveckla mer klimatsmarta produkter och förpackningar.

I januari 2022 lanserade vi våra uppdaterade stationer och dispensrar där den grönfärgade plasten har bytts ut till mer än 85 % återvunnen plast med ursprung från kylskåp. 100 ton plast per år byts ut, vilket motsvarar vikten på cirka 100 bilar!

Varför använda återvunnen plast?

Att använda återvunnen plast har många fördelar. Återvunnen plast genererar 90 % mindre koldioxidutsläpp jämfört med nytillverkad plast. Genom att använda återvunnen plast i produktionen kommer vi att minska våra CO2e-utsläpp med 300 ton varje år, jämfört med om vi skulle använda nytillverkad plast. 300 ton koldioxidekvivalenter (CO2e) motsvarar till exempel 300 tur- och returflygningar Stockholm – Genève, eller 120 färre bilar i trafiken under ett år.

Produkter med återvunnen plast

Cederroth First Aid Station
Våra stationer är lättöverskådliga och utformade så att det går enkelt och snabbt att hitta rätt produkt. Flera av våra produkter går att använda till många olika behov, skapar enkelhet och tydlighet. Stationen har uppdaterats med Cederroth Soft Foam Bandagen Beige, ett självhäftande limfritt plåster. Produkten innehåller mer än 85 % återvunnen plast i de grönfärgade delarna.

Cederroth Eye Wash Station
Ögonduschstationen är utformad för att det ska gå fort att få hjälp. Stationen innehåller två flaskor av Cederroth Ögondusch, som öppnas automatiskt när de vrids ur hållarna. Ögondusch har en neutraliserande effekt på stänk av alkalier och syror. Effekten är generellt starkare för alkalier än för syror. Den har marknadens längsta hållbarhetstid på 4,5 år. Produkten innehåller mer än 70 % återvunnen plast i de grönfärgade delarna.

Cederroth Wound Care Dispenser
Det mesta du behöver för att ta hand om mindre sårskador i en praktisk dispenser. Cederroth Wound Care Dispenser är ett smart komplement till Första Hjälpen-stationen och placeras där du löper stor risk att få skärsår. Produkten innehåller mer än 85 % återvunnen plast i de grönfärgade delarna.

Salvequick Plåsterautomat
Salvequick Plåsterautomater och Plåster är ett komplett och lättanvänt system. Plåstren finns alltid på plats, färdiga att använda. Produkten innehåller mer än 85 % återvunnen plast i de grönfärgade delarna.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår