Jarnos snabba insats räddade kollegan

Datum: 20 Sep 2021

Rengöringen av rökugnar är ett rutinjobb som görs varje dag hos fiskproducenten Kalavaprikki Oy. Plötsligt brister slangkopplingen och starkt frätande rengöringsmedel sköljer över städföretagets anställde och tränger in bakom skyddsglasögonen. Tack vare Cederroths Ögondusch och Jarno Torois snabba ingripande kunde synen räddas. Läs mer här!

Även på byggarbetsplatser är det risk för ögonskador. Om du, eller någon i din närhet, får ett farligt ämne i ögonen är snabb tillgång till Första Hjälpen avgörande, det handlar om sekunder. Se därför till att du och dina medarbetare har rätt utrustning. Vid en ögonskada är det viktigt att ha en ögondusch som gör mer än bara späder ut och sköljer bort.

Cederroth buffrade ögondusch rekommenderas av ögonspecialister# eftersom den har en neutraliserande effekt på stänk av alkalier och syror.*

När alkalier eller syror hamnar i ögat förändras pH-värdet i ögat och frätning påbörjas. Det viktigaste att tänka på när olyckan är framme är att snabbt börja skölja bort och de farliga kemikalierna och återställa ögats pH-värde. Därför är Cederroths ögondusch buffrad. Den fungerar som en stötdämpare och återställer pH-värdet till ögats normala pH mer effektivt än vanlig koksaltlösning.

Många ögonduschar på marknaden är fosfatbuffrade. Fosfat har en neutraliserande effekt på frätande syror och alkalier, men har också egenskapen att det reagerar med kalciumjoner, som är vanligt förekommande på arbetsplatser där man arbetar med cement, betong och kalk. När fosfat kommer i kontakt med kalciumjoner sker en reaktion och det bildas en förkalkning. Hornhinneförkalkning är en vit beläggning på hornhinnan som inte kan sköljas bort, och i många fall inte ens avlägsnas genom ett kirurgiskt ingrepp varför permanenta skador på ögat riskeras.

Välj Cederroth Ögondusch för optimal sköljning fri från fosfat. Cederroth Ögondusch har dessutom marknadens längsta hållbarhetstid på hela 4,5 år.

*Effekten är generellt starkare på alkalier än syror. #Rihawi et al., Graefe’s arch. Clin. Exp. ophtalmol. (2006) 244:845-854

Mer om produkten Ögondusch

Ögondusch

Världens minsta ögonakut. Större chans att rädda ögonen med Cederroths buffrade ögondusch. Vår ögondusch har en neutraliserande effekt på stänk av alkalier och syror och verkar för att neutralisera ögats pH-värde, vilket ger snabbare resultat än med vanlig koksaltlösning. Effekten är generellt starkare för alkalier än för syror.

Eye Wash Station

Läs mer

Ögondusch 2-pack

Läs mer

Vägghållare Ögondusch

Läs mer

Vägghållare för två flaskor

Läs mer

Ögondusch i fickmodell

Läs mer

Hölster till Ögondusch fickmodell

Läs mer

Eye & Wound Cleansing Spray

Läs mer

Ögonduschväska

Läs mer

Vägghållare till väska

Läs mer

Värmeskåp till Cederroth Ögondusch

Läs mer

Transformator till Värmeskåp

Läs mer

Rem till Vägghållare

Läs mer

Cederroth Ögondusch broschyr

Cederroth Ögondusch - Beskrivningstext

Läs mer

Cederroth Ögondusch i fickmodell - Beskrivningstext

Läs mer

Cederroth Ögonduschstation - Beskrivningstext

Läs mer

Cederroth Ögonduschväska - Beskrivningstext

Läs mer

Cederroth Vägghållare - Beskrivningstext

Läs mer

Hölster till Ögondusch fickmodell - Beskrivningstext

Läs mer

Rem till Vägghållare - Beskrivningstext

Läs mer

Transformator till Värmeskåp - Beskrivningstext

Läs mer

Vägghållare ögonduschväska - Beskrivningstext

Läs mer

Värmeskåp till Cederroth Ögondusch - Beskrivningstext

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår