Kvalitetsdörrar i stål

Datum: 13 Maj 2022

Hellbergs Dörrar i Mellerud är specialisten på funktionella och tekniska dörrar i stål. I egen fabrik utvecklas och produceras ett brett sortiment av klassade ståldörrar för den skandinaviska byggmarknaden.

Klassade brand-, säkerhets- och ljuddörrar

Basen i Hellbergs program är ett starkt sortiment av klassade brand-, säkerhets- och ljuddörrar. Med kundens önskemål som utgångspunkt skräddarsys kompletta dörrpaket med stålkarm, ståltröskel och beslag. Dörrens utseende och funktion fullbordas utifrån ett rikt utbud av tillval.

Tillvalen görs av flera orsaker. Designkrav kan göra att kunden väljer att komplettera sin dörr med t.ex glasurtag, sido- och överljus eller en spegelprofilering. Till designen hör också egna val av kulör och laminat.

För att förstärka funktionalitet och säkerhet finns andra tillval att göra. Hellbergs erbjuder t.ex brytskydd, sparkplåtar, dörrstängare och dörrautomatik men också system för nödutrymning och passagekontroll.Rostfria dörrar för korrosiva miljöer
I miljöer med höga halter av fukt, föroreningar och salt krävs material och ytbehandling som motverkar korrosion. Hellbergs kan erbjuda ståldörrar med korrosivitetsklasserna C2-C5 enligt SS-EN ISO 12944-2.

Rostfria ytterdörrar är ett rekommenderat val i tuffa industri- och infrastrukturmiljöer – som t.ex broar och tunnlar – men också i kustnära områden med hög luftfuktighet och hög exponering av salt.

Utsatta inomhusmiljöer är fuktintensiv verksamhet som t.ex tvätterier, bryggerier och mejerier men också krävande industrimiljöer som t.ex processindustri, kemisk industri och skeppsvarv.

Kunder inom bygg- och industrisektorn
Hellbergs ståldörrar förekommer ofta inom industri, infrastruktur och offentliga miljöer men är också vanliga som en välkomnande och säker entré till bostäder. Slutkunderna finns, i första hand, inom bygg- och industrisektorn över hela Skandinavien.

Tveka aldrig om du behöver kvalificerad support vid ditt val av ståldörr.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår