Hur skapar man ett hållbart kontor?

Datum: 26 Nov 2021

I en skakig värld med både pandemi och klimatkris är det lätt att börja fundera över hur man inreder hållbart för en kontorsmiljö i ständig förändring. Vilken funktion kommer kontoret att ha? Vad är det för skillnad på olika golvtyper och hur vet man att materialen är hållbara, funktionella och hälsosamma?

Golv kan påverka många olika faktorer så som inomhusluft, akustik och städbarhet, men de kan också hjälpa till att markera ytor och skapa zoner. En annan viktig frågeställning är dess påverkan på miljön.

Textil, vinyl, linoleum eller trä? Vissa golv är extra väl lämpade för kontorsmiljöer på grund av sina egenskaper. Textil både dämpar ljud och förbättrar inomhusluften. Ett vinylgolv är tåligt och lätt att städa. Ett trägolv kräver lite mer omtanke men bidrar till att skapa en trivsam och varm känsla. Läs mer här!

Circular Collection - Våra återvinningsbara kollektioner Circular Collection omfattar alla de produkter som vi idag har ett fungerande insamlingssystem för (vinyl, linoleum samt textil) och där det insamlade materialet återvinns till ny råvara i golv. Kollektionen gör det lättare för arkitekter och beställare som vill arbeta med cirkulära material att hitta rätt. Till kollektionerna!

Beräkna klimatvinsten vid återvinning På Tarkett ser vi cirkulär ekonomi som en helt avgörande väg för att minska vår klimatpåverkan. Genom ökad återvinning och genom att ersätta jungfrulig fossil råvara med återvunnet material. Vi har tagit fram ett dokument som riktar sig till dig som har ett intresse av att beräkna klimatvinsten. Ladda ner det här!

Titta gärna också på våra referenser för inspiration!

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår