Circular Collection – återvinningsbara golv

Datum: 30 Sep 2021

Vi vill visa att cirkulär ekonomi är på riktigt och vara en förebild som inspirerar andra genom att gå från ord till handling. Circular Collection är ett sätt att visa hur långt vi kommit. Här har vi samlat alla de produkter som vi idag har ett fungerande insamlingssystem för och där det insamlade materialet återvinns till ny råvara i golv. Kollektionen gör det lättare för arkitekter och beställare som vill arbeta med cirkulära material att hitta rätt.

Vi är övertygade om att cirkulär omställning är rätt strategi för att spara på jordens resurser, minska avfallsberget och hjälpa till att bromsa den globala uppvärmningen. År 2019 lanserade vi en banbrytande teknologi som tvättar bort lim och spackel från utrivna vinylgolv. Strax därefter startade vi en anläggning som kan separera garn från gamla textilplattor. Men det handlar inte bara om tekniska lösningar, hela kedjan från bygget till återvinningen måste fungera. Därför har vi lagt mycket kraft på att få rutiner på plats för insamling av utrivna golv.

Kriterierna för golven som ingår i Circular Collection är att de är återvinningsbara. Detta innebär att:
  • Vi har rutiner för insamling av utrivna golv över hela landet
  • Vi transporterar det insamlade materialet till en återvinningsanläggning
  • Det utrivna golvet återvinns till råvara i nya golv
Circular Collection omfattar vinyl, textil och linoleum och vår ambition är att steg för steg utöka genom att investera i nya tekniker och implementera fler returflöden som resulterar i mer återvinning – på riktigt.

Kontakta din Tarkett-representant för att få veta mer. Om du befinner dig i Stockholm är du välkommen att besöka Tarkett Ateljé, vårt showroom på Rosenlundsgatan 40.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår