Upplaget 3

Nybyggnad av lager magasin förråd som består av en byggnad i Lidingö på 3 våningar. Själva byggnationen startade maj 2011 och med en yta på 600 kvadrat.

Byggherre var Lidingö Trädgårdscenter . Projektet utfördes i form av ej fastställd .,..


Produktkopplingar: Bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar

Med en bergvärmepump från CTC kan du spara upp till 85 % av din uppvärmningskostnad. Bergvärmepumpen använder solenergin som lagrats i berg, mark och sjö. Den energi som används är gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO₂. För att komma åt denna energiresurs, placeras en vätskefylld kollektorslang i berget, marken eller sjön.

I berget borras ett hål på 100-200 meter och i marken och sjön placeras en 300-500 meter lång slang. Den cirkulerande vätskan i slangen värms upp av den lagrade solvärmen. Vätskan passerar genom värmepumpen där kompressorn höjer temperaturen med hjälp av köldmedie och värmeväxlare i ett slutet system. Värmepumpen fördelar därefter värmen till husets värmesystem.

Produktkopplingar: Varmvattenberedare

Varmvattenberedare

Det absolut viktigaste vid valet av varmvattenberedare är materialet i vattenbehållaren.

På CTC har vi valt vår egen väg för längsta livslängd. Vi använder enbart rostfritt, syrafast, titanlegerat molybdenstål – förmodligen det bästa som finns.

Med så bra material och i kombination av en unik tillverkningsmetod har korrosionsrisken minimerats. Därför behöver CTC´s varmvattenberedaren ingen extra skyddsanordning.

Produktkopplingar: Ackumulatortankar

Ackumulatortankar

En ackumulatortank från CTC fungerar som en stor termos, där värmen lagras fram tills att den behövs. Istället för flera brasor om dagen räcker det att elda en eller två gånger per dygn. På så vis får du betydligt mer energi ur varje vedträd. Våra ackumulatortankar är anpassade för i stort sett alla typer av energikällor.

När Lidingö Förrådscenter tog över fastigheten för tre år sedan, var första åtgärden att kasta ut den gamla oljepannan på 130 kW tillsammans med elpannorna. – Vi installerade tre CTC EcoPart 12 kW bergvärmepumpar tillsammans med en vanlig bufferttank på 500 liter. I bakgrunden finns en CTC El 36 kW som styrs via en bivalent shuntventil. Eftersom behovet av varmvatten är så lågt, installerade vi en vanlig CTC Safir varmvattenberedare, säger Alf Fjellström. Tre borrhål på vardera 200 meter ger säker tillgång till bergvärme.

Ny fastighet, ny CTC-utrustning.
När bilskroten på tomten bredvid plockade ned skylten, så såg Lidingö Förrådscenter sin chans att kunna expandera verksamheten. – Vi köpte tomten och bygger nu nytt. Det ska bli en renodlad förrådsverksamhet på totalt 1 500 kvadratmeter i tre plan. Eftersom vi är så nöjda med vår befintliga CTC-anläggning, finns det ingen anledning att byta, säger Magnus Hådell. I det nya pannrummet står nu två CTC EcoPart 12 tillsammans med CTC EcoZenith I 550 färdiga att kopplas in. Och två nya borrhål på vardera 220 meter är färdiga att ge värme.

Missa inte nya affärsmöjligheter på projektmarknaden, testa BYGGFAKTA SMART. Du får en gratis lista med planerade byggprojekt här
Byggfakta

Inblandade företag

Byggherre
Lidingö Trädgårdscenter AB

Fler produkter från CTC AB

Luft/vatten värmepump

Luft/vatten värmepump

Med en luft/vattenvärmepump från CTC sparar du upp till 75 % av din uppvärmni...


Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 600M

Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 600M

CTC EcoAir 600M, en serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar med en effekt...


Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 400

Luft/vattenvärmepump CTC EcoAir 400

CTC EcoAir 400, en serie luft/vattenvärmepumpar med en effekt på 6-17 kW. Mod...


Bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar

Med en bergvärmepump från CTC kan du spara upp till 85 % av din uppvärmningsk...


Referensprojekt från CTC AB

Håby-Lycke 2:15

Håby-Lycke 2:15

Ombyggnad | Munkedal | < 1 Mkr

Ombyggnad av kontorshus i Munkedal. Själva byggnationen startade juni 2007 ti...

Hyreslägenheter i Hällevadsholm
Falken 1

Falken 1

Ombyggnad | Valdemarsvik | Kan ej anges

Ombyggnad av bilverkstad i Valdemarsvik. Själva byggnationen startade maj 201...

Privat villa i Mjällby

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår