Weber tar funktionsansvar för putsade fasader i 10 år

Datum: 28 Maj 2015

I ett samarbete med Lloyd’s är nu Saint-Gobain Byggprodukter AB, Weber först ut med ett 10-årigt funktionsansvar för putsade fasadsystem.

Som ett led i arbetet med hållbart byggande tar nu Weber, tillsammans med försäkringsbolaget Lloyd´s, ytterligare ett steg framåt och adderar ett 10-årigt funktionsansvar för de P-märkta Serporoc fasadsystemen.

Funktionsansvaret innebär att Weber tar ansvaret för en fuktsäker fasad. Fasadkonstruktionens hela funktion från vindskyddskiva till färdig puts är kvalitetssäkrad. Garantin är inte personlig utan gäller för objektet.

"- Vi på Weber är stolta att som första materialleverantör kunna ta ansvaret för hela fasadkonstruktionen. Vi gör det här eftersom det har varit osäkerhet kring putsade fasader de senaste åren. Serporoc är en beprövad och robust fasadlösning och vi vill att husägaren ska känna sig trygg med sitt val av fasad. Bara det faktum att ett försäkringsbolag gått in och godkänt konstruktionen säger en hel del om systemets styrka”, säger Stefan Kanda, Konceptchef Fasad, Weber.

"- Vi har gjort omfattande tester på våra P-märkta fasadsystem och dess ingående komponenter hos SP och vi är säkra på att en P-märkt Serporoc fasad kommer att vara bekymmersfri i långt mer än de 10 år som Weber tar ansvaret för.”

För att funktionsansvaret av den färdiga fasaden ska gälla krävs att projekteringen utförts enligt gällande anvisningar, att monteringen utförs av Weber Certifierade Fasadentreprenörer som utbildats för P-märkta fasadsystem. Byggprocessen ska dessutom tredjepartkontrolleras av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP.

Fasadarbetet måste slutligen besiktigas och godkännas av SP innan funktionsansvaret utfärdas. Funktionsansvaret gäller nybyggda byggnader och omfattar de P-märkta systemen på regelstomme.

Referensprojekt från Weber, Saint-Gobain Sweden AB

Station Odenplan, Citybanan

Station Odenplan, Citybanan

Nybyggnad | Stockholm | 50-100 Mkr

Nybyggnad av tunnelbanestation i Stockholm. Själva byggnationen startade apri...

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Säldammarna, Skansen

Säldammarna, Skansen

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av djurstallar i Stockholm. Själva byggnationen startade september ...

Stiftelsen Konung Oscar I:s minne, Citybanan

Stiftelsen Konung Oscar I:s minne, Citybanan

Ombyggnad | Stockholm | 30-50 Mkr

Ombyggnad av flerbostadshus i Stockholm med 41 lägenheter. Själva byggnatione...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår