Weber lanserar Serpovent G2

Datum: 16 Aug 2017

Weber lanserar en utvecklad version av sitt ventilerade fasadsystem. Systemet heter Serpovent G2. Med en betydligt lättare putsskiva, weber WP-skiva, skapas en bättre arbetsmiljö och kortare montagetid för de som monterar fasadsystemet.

Serpovent G2 är ett komplett ventilerat fasadsystem där samtliga ingående komponenter levereras av Weber via våra återförsäljare. Med en leverantör för hela systemet så blir det förstås enklare för entreprenören.

”Numera byggs det många hus i Sverige där man kombinerar olika typer av fasadlösningar. Det kan vara flera system från olika leverantörer på samma fastighet, det skapar svårigheter när de olika systemen möts. ”Det är alltid enklast att arbeta med en leverantör som har alla system säger Jörn Andersson, Konceptchef mur- och putsfasad. ”Att kunna kombinera till exempel Webers Serporoc med ett komplett ventilerat system från Weber gör det enklare när man ska få ihop de tekniska lösningarna och mer självklart att använda Weber som totalleverantör till fasaden”.

Tidseffektivt och ergonomiskt
Den nya putsskivan, WP-skivan, är en lättviktsskiva och väger endast 5kg/m² mot tidigare 13 kg/m² vilket innebär bättre ergonomi på arbetsplatsen. Skivan dammar mindre och monteringen blir mer tidseffektiv, särskilt tillsammans med Webers EF-bruk. I det nya systemet har ett antal ingående komponenter bytts ut. Dessa går att hitta i en uppdaterad version av broschyren Systemkomponenter och i arbetsanvisningen.

Referensprojekt från Weber, Saint-Gobain Sweden AB

Station Odenplan, Citybanan

Station Odenplan, Citybanan

Nybyggnad | Stockholm | 1-1,5 MdKr

Nybyggnad av tunnelbanestation i Stockholm. Själva byggnationen startade okto...

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Säldammarna, Skansen

Säldammarna, Skansen

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av djurstallar i Stockholm. Själva byggnationen startade september ...

Stiftelsen Konung Oscar I:s minne, Citybanan

Stiftelsen Konung Oscar I:s minne, Citybanan

Ombyggnad | Stockholm | 30-50 Mkr

Ombyggnad av flerbostadshus i Stockholm med 41 lägenheter. Själva byggnatione...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår