Weber Koncept Våtrum

Datum: 27 Apr 2016

En trygg, säker och hållbar totallösning för ditt våtrum – med 10 års funktionsgaranti

Weber lanserar ett helt nytt koncept, Weber Koncept Våtrum, som är en trygg och hållbar totallösning för ditt våtrum. Konceptet består av två delar, murade väggar med Leca® Block tillsammans med platsgjutna betongväggar som är fuktsäkrade med Tec Dispersionssystem eller Tec Foliesystem.

I samarbete med Söderberg & Partner ger Weber 10 års funktionsgaranti på hela konstruktionen.

Ett säkert våtrum
Med en massiv väggkonstruktion får man en säker våtrumslösning. Både Leca® Block och betong är fuktstabila material och kan ta hand om tillfällig fuktbelastning utan att konstruktionen tar skada. Tätskiktssystemen har genomgått utförliga tester för att verifiera åldersbeständigheten och enligt testerna håller produkterna längre än garanterade 10 år.

Ett våtrum med murade väggar av Leca® Block ger en behagligare ljudmiljö i hemmet när ljud från spolningar, dusch och tvättmaskiner etc. dämpas.

10 års funktionsgaranti
För att funktionsgarantin ska gälla krävs att konstruktionen byggs av Certifierade Weber Plattsättare. Weber utbildar plattsättare, med behörighet enligt BKR/GVK, i bl. a murning av Leca® Block för innerväggar så att de kan bygga hela våtrumskonstruktionen utan att ta in hjälp av murare.

Murningen kan även utföras av CWF, Certifierade Weber Fasadentreprenörer men tätningen av våtutrymmet behöver utföras av Weber certifierade plattsättare.

Weber godkänner färdigställda våtrum efter omfattande egenkontroller och Söderberg & Partner utfärdar funktionsgarantibevisen för 10 år.

Beprövade produkter och säkra system
– Weber har ett komplett produktsortiment och det är spännande att kunna paketera trygga och beprövade produkter till ett helt nya koncept. Både våra tätskiktssystem och Leca® innerväggsblock har många år på nacken och tillsammans bildar de nu vårt nya Koncept Våtrum, säger Lena Eliasson, Concept Manager Tiling.

– Vi känner att vi har ett riktigt starkt koncept med en trygg och säker lösning i ett utrymme som det ofta råder osäkerhet kring. Vi är stolta över att kunna lämna 10 års funktionsgaranti till ett enkelt men nyskapande system bestående av beprövade produkter och som utförs av professionella hantverkare, avslutar Lena Eliasson.

Weber Koncept Våtrum följer gällande branschregler från BKR/GVK.

Referensprojekt från Weber, Saint-Gobain Sweden AB

Station Odenplan, Citybanan

Station Odenplan, Citybanan

Nybyggnad | Stockholm | 1-1,5 MdKr

Nybyggnad av tunnelbanestation i Stockholm. Själva byggnationen startade juli...

Friends Arena

Friends Arena

Nybyggnad | Solna | 2,8 mdr kr

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena i Solna byggdes för att kunna anpas...

Säldammarna, Skansen

Säldammarna, Skansen

Ombyggnad | Stockholm | Ej officiell

Ombyggnad av djurstallar i Stockholm. Själva byggnationen startade september ...

Stiftelsen Konung Oscar I:s minne, Citybanan

Stiftelsen Konung Oscar I:s minne, Citybanan

Ombyggnad | Stockholm | 30-50 Mkr

Ombyggnad av flerbostadshus i Stockholm med 41 lägenheter. Själva byggnatione...

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår