Undvik infektioner med den antimikrobiella SecuSan® ytan

Datum: 30 Apr 2021

Temat ”Hygien” är idag mer aktuellt än någonsin. Med SecuSan®-dörr- och fönsterhandtag erbjuder HOPPE en lösning som är beprövad sedan många år och som erbjuder ett aktivt skydd där det är som viktigast; t.ex. på daghem, skolor, apotek, läkarmottagningar, åldershem eller offentliga anordningar.

SecuSan® är en speciell yta som genast och varaktigt förhindrar bakteriell och mikrobiell påväxt. Den är helt underhållsfri och konstruerad för användning under lång tid. Den höga effektiviteten bekräftas genom oberoende laboratorietester och praktiska tester.

SecuSan®-ytan innehåller silverjoner, som är inbäddade i ett bärarsystem av glaskeramik. Detta är den aktiva materialbeståndsdelen och förhindrar tillväxt av mikrober, till exempel bakterier, alger och svampar. Silverjonerna förstör bakteriernas cellmembran – detta blockerar cellens andning och näringsintag, och stoppar därmed celldelningen. Oberoende tester har visat att SecuSan® reducerar tillväxten av bakterier med mer än 99%. Även vid regelbunden extra rengöring och desinfektion behåller SecuSan®- ytan sin effekt.

SecuSan® är beprövad och certifierad enligt standard JIS (Japanese Industrial Standard) Z 2801:2000 och ISO (Internationell organisation för standardisering) 22196:2011.

Utvalda serier med olika handtagsformer finns att få med den antibakteriellt och antimikrobiellt verkande ytan. De motsvarar kraven i DIN EN 1906, användningskategori 3 och 4, samt RAL-GZ 607/9 och utmärker sig särskilt genom sin mångåriga hållbarhet inom offentlig miljö.

Alla HOPPE-produkter tillverkas i Europa och har 10 års garanti på mekanisk funktion.

Broschyr SecuSan®

Mer om produkten HOPPE SecuSan®

HOPPE SecuSan®

Undvik infektioner med den antibakteriella SecuSan®-ytan

Temat ”Hygien” är idag mer aktuellt än någonsin. Med SecuSan®-dörr- och fönsterhandtag erbjuder HOPPE en lösning som är beprövad sedan många år och som erbjuder ett aktivt skydd där det är som viktigast: Oavsett om det är på vårdinrättningar, utbildningsinstitutioner eller i privata hushåll – SecuSan®-handtag hjälper till att hålla en hög hygienstandard. SecuSan® är en speciell yta som genast och varaktigt förhindrar bakteriell och mikrobiell påväxt.

SecuSan®-ytan innehåller silverjoner, som är integrerade i ett bärarsystem av glaskeramik. Detta är den aktiva beståndsdelen i materialet och förhindrar tillväxt av mikrober, som till exempel bakterier, alger och svampar.

Passar t ex läkarmottagningar, apotek, vårdhem, daghem, skolor, ålderdomshem och restauranger samt där man generellt vill ha ett utökat skydd mot bakterier.

Endast för inomhusbruk.

SecuSan® – Den beprövade hygienstandarden
Broschyr - SecuSan® – Den nya hygienstandarden Kliniskt testad
HOPPE SecuSan® (PDF)
Pressinformation SecuSan
HOPPE SecuSan® – Den beprövade hygienstandarden
Certificate - HOPPE SecuSan®
Door and window handles

Door and window handles

Environmental product declaration

Läs mer

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår