Tollco lanserar ny smart vattenfelsbrytare

Datum: 28 Aug 2020

Tollcos nya vattenfelsbrytare upptäcker och förhindrar vattenskador i hela huset genom att kontrollera tryck, temperaturer och flöden dygnet runt. Det unika är att den kan kopplas in i ett större nätverk med digitala bevakningstjänster för fastigheter.

– Med lanseringen befäster vi vår position som marknadsledande när det gäller att förbygga vattenskador i alla typer av fastigheter, säger Clas Crafoord Olsson, marknadschef på Tollco.

Tollcos nya vattenfelsbrytare kan kopplas ihop i ett digitalt system där tjänster som inbrottslarm, brandvarnare och fuktindikering ingår. Den bakomliggande plattformen är i första steget utvecklad för försäkringsbranschen och fastighetsbolag.

– Det ska bli en spännande resa att tillsammans med dessa branscher ta ett rejält grepp i att förebygga och få ner antalet vattenskador i Norden, säger Thomas Andersson, VD på Tollco.

Kostnaden för vattenskador i svenska fastigheter är drygt fem miljarder kronor per år. Det visar Vattenskadeundersökningen. Kök och badrum är de mest drabbade rummen, enligt undersökningen. Organisationen Bostadsrätterna menar att vattenskador kostar cirka 100 miljoner kronor i veckan året runt i alla svenska bostäder.

I Tollcos heltäckande sortiment ingår vattenfelsbrytare, läckagebrytare, larm och skydd för våtzoner som säkrar fastigheter mot vattenskador. Företaget sätter en ära i nytänkande och konstant produktutveckling för att minska antalet vattenskador.

• Upptäcker, stänger av och larmar vid läckage.
• Automatisk kontroll av tryck och flöde.
• Uppkoppling via app.

Det här ingår i systemet


Centralenheten (1) kopplas ihop med vattenenheten som monteras på inkommande vatten i anslutning till vattenmätaren. Via wifi anluts centralenheten till appen Fairtrail. Den går även att koppla ihop med hemlarmet.

Vattenenhet (2) med motoriserad kulventil, tryckgivare, tempgivare och flödesgivare, som monteras på vatten­ ledningen efter vattenmätaren.

Fairtrail-appen (3) som laddas ned till din mobil och kopplas till centralenheten. Via appen stänger du av och sätter på vattnet. Du får kontinuerlig information om status via appen och har du tryckfall eller onormala flöden indikeras detta. Vattnet slås automatiskt av så att felet kan undersökas och åtgärdas.

Mer information i broschyren!

Besök www.tollco.se för att se mer om våra lösningar och erbjudanden.

Få nyheter om byggmaterial & produkter - direkt i inkorgen


Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök.
Läs mer...

OK, jag förstår